JK žvalgyba: rusai kol kas išnaudojo visą savo puolimo potencialą

Rusijos pajėgos puolamąsias operacijas vykdo vienomis mažiausių apimčių bent nuo 2023 m. pradžios. Plačiąja prasme Rusijos pajėgų kovinė galia laikinai išsekusi tiek, kad šiuo metu net vietiniai puolamieji veiksmai nėra tvarūs – taip teigiama naujausioje Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos gynybos žvalgybos atnaujintoje ataskaitoje.

 Vietos gyventojas 2023 m. kovo 1 d. eina pro apgadintą bažnyčią ir sunaikintą rusų tanką Sviatogirsko mieste Donecko srityje.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Vietos gyventojas 2023 m. kovo 1 d. eina pro apgadintą bažnyčią ir sunaikintą rusų tanką Sviatogirsko mieste Donecko srityje.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 12:43 PM

„Pastarosiomis dienomis Rusijos ir „Vagnerio“ grupės pajėgos įsitvirtino į vakarus nuo Bachmutkos upės Bachmuto centre. Praėjusią savaitę upė žymėjo fronto liniją. Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau gina vakarinę miesto dalį“, – rašoma atnaujintame pranešime.

Jungtinės Karalystės gynybos žvalgybos vertinimu, „visoje fronto linijoje Rusija vykdo vienus iš mažiausių vietinių puolamųjų veiksmų, kurie buvo pastebėti bent nuo 2023 m. sausio. Taip yra greičiausiai todėl, kad Rusijos pajėgos laikinai taip išeikvojo dislokuotų formuočių kovinę galią, kad net vietiniai puolamieji veiksmai šiuo metu nėra tvarūs“.

Jungtinės Karalystės gynybos žvalgyba pažymi, kad Rusijos vadovai greičiausiai sieks atkurti puolamąjį pajėgų potencialą, kai tik bus papildytos personalo ir šaudmenų atsargos. „Tuo tarpu vadai greičiausiai bus priversti rinktis tarp puolamųjų operacijų vykdymo ir patikimos visos linijos gynybos“, – rašoma atnaujintoje žvalgybos ataskaitoje.

JAV žvalgyba taip pat skelbia, kad Rusija neturi pajėgų, kurios leistų pasiekti didelių laimėjimų ir galėtų pakeisti gynybos strategiją. O Ukrainos sausumos pajėgų vadas taip pat yra nurodęs, kad priešas ir toliau nesėkmingai bando apsupti Bachmutą, bet Ukrainos gynėjai tokiems bandymams užkirto kelią.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.