„Women Go Tech“ pristato tarptautines programas moterims: ukrainietės kviečiamos prisijungti nemokamai

Netrukus startuosiančios „Women Go Tech“ programos kviečia moteris išdrįsti pradėti karjerą technologijų sektoriuje. Iki kovo 22 d. priimamos registracijos į dvi programas, leisiančias susipažinti su profesinėmis galimybėmis arba pradėti karjerą IT ar inžinerijose srityse. Šiemet organizacija žengia į tarptautinius vandenis – lektorių ir mentorių gretas papildys užsienio ekspertai, o programose galės dalyvauti moterys iš Centrinės ir Rytų Europos šalių. Ypač skatinamos prisijungti ukrainietės.

 Netrukus startuosiančios „Women Go Tech“ programos kviečia moteris išdrįsti pradėti karjerą technologijų sektoriuje.<br> 123rf nuotr.
 Netrukus startuosiančios „Women Go Tech“ programos kviečia moteris išdrįsti pradėti karjerą technologijų sektoriuje.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-20 15:57

Pristato tarptautines programas

Jau septynerius metus Lietuvoje veikiančios organizacijos „Women Go Tech“ organizatoriai turi naują tikslą – padėti 25 tūkst. moterų Europoje susipažinti su galimybėmis tech srityje. Šiemet programose dalyvaus moterys iš Centrinės ir Rytų Europos, o programose dėstys ir mentoriaus ne tik profesionalai iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių.

Anot „Women Go Tech“ bendraįkūrėjės Žydrūnės Vitaitės, tarptautiškumas padės didinti programų poveikį.

„Moterų, dirbančių technologijų sektoriuje, dalies rodikliu Lietuva lenkia daugelį kaimyninių šalių ir net tokias valstybes kaip Nyderlandai ar Vokietija. Tikime, kad pasidalindami jau patikrintu receptu, galime padėti pasiekti proveržį ne tik Lietuvos, bet visos Europos mastu. Kviesdami moteris iš Centrinės ir Rytų Europos plečiame ir savo bendruomenę, taip suteikdami galimybę megzti pažintis, nepaisančias sienų“, – sako Ž. Vitaitė.

Programos ir smalsaujančioms, ir konkrečių atsakymų ieškančioms

Profesiniams pokyčiams skirtos dvi „Women Go Tech“ programos – nuotolinių sesijų ciklas „Discovery Program“ ir profesinės mentorystės programa „Acceleration Program“.

„Discovery Program“ ciklas rekomenduojamas moterims, kurios nori susipažinti su IT profesijomis arba negali apsispręsti, kurią iš jų rinktis. Sesijos vyksta specialioje platformoje, kurioje dalyvės joms patogiu metu gali žiūrėti paskaitų vaizdo įrašus. Angliškai dėstomų paskaitų turinys bus subtitruojamas ukrainiečių, lenkų ir čekų kalbomis. Toks formatas patogus nuolatinį darbą ar kitų atsakomybių turinčioms moterims.

Kita „Women Go Tech“ dalis – 6 mėnesių profesinės mentorystės programa „Acceleration Program“ – skirta norimą kryptį jau išsirinkusioms moterims. Programos tikslas – padrąsinti žengti pirmuosius žingsnius, padėti susikurti detalų karjeros planą ir patarti, kaip jį įgyvendinti. Šios programos dalyvėms prieinamos ekspertinės sesijos, renginiai ir individualūs susitikimai su mentoriais.

„Programos neturi amžiaus cenzo – karjeros pokyčius pradeda tiek studentės, tiek jau kelių dešimtmečių darbo patirtį sukaupusios moterys. Stengiamės skleisti žinią, kad technologijų sritis – ne tik programavimas, bet ir projektų valdymas, verslo analitika ir kitos sritys. „Women Go Tech“ jau turi 600 moterų persikvalifikavimo sėkmės istorijų. Tai mums įrodymas, kad programa paskatina pasiryžti pokyčiams ir suteikia paramą, kurios ypač reikia pradedant profesinę kelionę naujoje srityje“, – pasakoja Ž. Vitaitė.

Kviečia ukrainietes

Šiemet programose ypač laukiamos Ukrainos moterys, kurioms „Women Go Tech“ gali padėti lengviau adaptuotis ir įsilieti į darbo rinką, kartu gaunant palaikymą iš moterų, taip pat ieškančių naujos pradžios. Prie kvietimo prisideda ir septynerius metus Lietuvoje gyvenanti „Women Go Tech“ alumnė Valeriia Chemerys, programoje dalyvavusi prieš penkerius metus. V. Chemerys Lietuvoje sėkmingai pabaigė doktorantūros studijas, išmoko lietuvių kalbą ir sėkmingai įsidarbino.

„Dalyvavimas „Women Go Tech“ paspartino mano karjeros pokyčius ir integraciją į Lietuvos visuomenę. Sutikau mentorę Kristiną, kuri man tapo pavyzdžiu, kad gyvenime galima daug pasiekti. Ji mane palaikė, padėjo man susidaryti profesinių ir asmeninių tikslų planą. Toks palaikymas dabar ypač reikalingas ukrainietėms, kurioms galimybė pradėti karjerą technologijų srityje – kaip niekada vertinga“, – sako V. Chemerys.

Ukrainietėms programos – nemokamos, bet stipendijos gali būti skiriamos ir kitoms sunkumus patiriančioms moterims. Tokias galimybes suteikia įvairios Lietuvos ir tarptautinės įmonės, pavyzdžiui, „Nord Security“, „Accenture“, „Revel systems“ ar „Melsoft“. Norą gauti stipendiją būsimos dalyvės kviečiamos nurodyti registracijos į programą metu.

Registracija į „Women Go Tech“ programas atvira iki kovo 22 d. organizacijos tinklalapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.