Japonai juokiasi: rusų laivus Ramiojo vandenyno pratybose mato kaip pasenusius puodus

Netikėtas Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno kovinės parengties patikrinimas atrodo kaip „atsarginis Kinijos šokis“, todėl Japonijoje šios pratybos nieko neišgąsdino, teigė Ukrainos ambasadorius Japonijoje Serhijus Korsunskis.

Netikėtas Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno kovinės parengties patikrinimas neišgąsdino Japonijos.<br>„Twitter“ nuotr.
Netikėtas Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno kovinės parengties patikrinimas neišgąsdino Japonijos.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2023, 10:14 PM

Tokią nuomonę Sergijus Korsunskis išsakė interviu metu „Radio NV“, komentuodamas kai kurių ekspertų teigimus, kad „valstybė agresorė prieš G7 viršūnių susitikimą Hirošimoje bando grasinti japonams“.

„Jie gali bandyti daryti bet ką. Jie nieko neišgąsdins. Viskas bus patikimai apsaugota iš visų pusių. [...] Manau, kad matome Kinijos, kuri ką tik surengė labai galingas ir tikrai pavojingas pratybas aplink Taivaną, „jaunesniojo šokėjo atsarginį šokį“. Taip pat, manau, kad Maskva nusprendė, jog taip pat norėtų pademonstruoti savo buvimą Azijoje, ir paskelbė nesuprantamas savo Ramiojo vandenyno laivyno pratybas“, – sakė S.Korsunskis.

Pasak jo, tai ne pirmas kartas, kai susiklosto tokia situacija: Rusijos ir Kinijos laivai nuolat plaukioja aplink Japonijos salas.

„Šį klausimą aptariau su Japonijos karinio jūrų laivyno vadovybe. Jiems juokinga žiūrėti į šiuos pasenusius puodus, kuriuos jie [rusai] vadina laivynu. Pirma, Japonija turi galingą laivyną; antra, netoliese dislokuotas gerai ginkluotas JAV septintasis laivynas... Taigi, visa tai tik tam, kad paerzintų“, – pažymėjo S.Korsunskis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos pratybos yra susijusios su dviem iš keturių salų, vadinamų Šiaurės teritorijomis, kurias buvo okupavusi Rusija, bet kurių suverenitetas priklauso Japonijai.

"Jie [rusai] mokėsi atremti desanto atakas. Tai tokia kosminio masto nesąmonė, kad net nežinau, kaip tai apibūdinti. Japonija niekada, nė karto per daugiau nei 50 metų, kai buvo aiškiai įvardytas šių salų statusas kaip okupuotų, nekalbėjo apie jokius ketinimus susigrąžinti karinėmis priemonėmis", – pabrėžė S.Korsunskis.

Parengta pagal „Ukrinform“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.