Ima aiškėti, kodėl JAV teritorijoje atsirado rusiškas tankas

Pentagono atstovė spaudai nurodė, kad paslaptingasis rusų tankas, pastebėtas sunkvežimių stotelėje Roanoke, Luizianos valstijoje (JAV), buvo gabenamas į JAV kariuomenės mokymo centrą. Sue Gough portalui „The Drive“ sakė, kad rusiškas tankas „T-90A“ buvo vežamas į Aberdyno poligoną Harfordo apygardoje, Merilendo valstijoje.

 Pentagono atstovė spaudai nurodė, kad paslaptingasis rusų tankas, pastebėtas sunkvežimių stotelėje Roanoke, Luizianos valstijoje (JAV), buvo gabenamas į JAV kariuomenės mokymo centrą.<br> „Reddit“ nuotr.
 Pentagono atstovė spaudai nurodė, kad paslaptingasis rusų tankas, pastebėtas sunkvežimių stotelėje Roanoke, Luizianos valstijoje (JAV), buvo gabenamas į JAV kariuomenės mokymo centrą.<br> „Reddit“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 12:32 PM

Praėjusią savaitę netoli Roanoko mieste esančio „Peto's Travel Center“ ir kazino sugedo tanką gabenęs sunkvežimis – tai ir sukėlė sumaištį tarp tenykščių darbuotojų.

Tankas greičiausiai priklausė Rusijos 27-ajai atskirajai gvardijos motorizuotųjų šaulių brigadai ir buvo paliktas Charkivo srityje praėjusių metų rugsėjį, teigia atvirų šaltinių žvalgybos grupės, sekančios Ukrainoje naudojamą karinę techniką.

S.Gough nepatvirtino, kad tankas buvo perimtas Ukrainoje praėjusiais metais. Taip pat neaišku, kaip jis išvis pateko į JAV ir ką Pentagonas darys su rusišku tanku, kai jis bus atgabentas į mokymo centrą.

Tačiau S.Gough teigė, kad tai yra „mūsų nuolatinio įsipareigojimo suteikti Ukrainai pajėgumus, reikalingus atremti Rusijos agresiją, dalis“.

Aberdyno poligono interneto svetainėje rašoma, kad šis mokymo centras yra „atsakingas už daugybę techninių pasiekimų karinės žvalgybos, medicininių tyrimų, inžinerijos ir kompiuterinių technologijų srityse“. Tad labai tikėtina, kad šiame poligone bus vykdomi rusų karinės mašinos tyrimai.

Parengta pagal „Business Insider“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.