Ukrainiečių dronai grėsmingai artėja prie Maskvos: vienas surastas vos už keliasdešimties kilometrų

Maskvos regione balandžio 23 d. popietę viename iš miškų netoli Rusijos sostinės vėl buvo aptiktas bepilotis orlaivis.

 Maskvos regione balandžio 23 d. popietę viename iš miškų netoli Rusijos sostinės vėl buvo aptiktas bepilotis orlaivis.<br> Lrytas.lt mont.
 Maskvos regione balandžio 23 d. popietę viename iš miškų netoli Rusijos sostinės vėl buvo aptiktas bepilotis orlaivis.<br> Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 7:23 PM

Šio bepiločio orlaivio vaizdo įrašą paskelbė keli rusiški „Telegram“ kanalai. Kaip matyti vaizdo įraše, šis bepilotis orlaivis panašus į okupantams jau pažįstamą Ukrainoje pagamintą bepilotį orlaivį „UJ-22 Airborn“.

Pranešama, kad dronas sudužo tikriausiai dėl degalų trūkumo – o jo viduje rasta apie 17 kg sprogmenų. Šis faktas leidžia manyti, kad bepilotis orlaivis tikriausiai buvo nukreiptas į tam tikrą konkretų taikinį.

Kaip pažymėta, bepilotis orlaivis buvo rastas Bogorodo miesto rajono miško masyve netoli Noginsko miesto, esančio maždaug už 40 km nuo Maskvos. Taigi, šis bepilotis orlaivis turėjo nuskristi mažiausiai 490 km – toks yra atstumas nuo sienos su Ukraina.

Tai ne pirmas kartas, kai tokio tipo bepilotis orlaivis nukrenta Rusijos Federacijoje už kelių šimtų kilometrų nuo sienos su Ukraina. 2023 m. vasarį „UJ-22 Airborne“ nukrito už 90 km nuo Rusijos sostinės.

Tada bepilotis orlaivis „UJ-22 Airborne“ nuskrido šiek tiek mažiau, įveikdamas 460 km atstumą nuo sienos su Ukraina.

Šio drono kūrėjai deklaruoja 800 km maksimalų bepiločio veikimo spindulį – tai yra, viena kryptimi (pavyzdžiui, kaip kamikadzė) šis dronas gali įveikti 1600 km atstumą.

Gali būti, kad šio drono nukritimo Rusijos Federacijos teritorijoje atvejai gali būti susiję su bandymais suprasti, kaip toli gali skristi dronas – o taip pat su siekiais „išbandyti“ rusų priešlėktuvinę gynybą, ypač netoli Maskvos.

Taigi, nereikėtų stebėtis, jei toks orlaivis netrukus sukels sprogimus daugelyje Rusijos federacijos objektų, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?