Rusai skelbia, kad Ukrainoje jau naudoja savo moderniausius tankus „T-14 Armata“

Rusijos valstybinė žiniasklaida antradienį pranešė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos Ukrainoje naudoja naujos kartos pagrindinį kovos tanką T-14 „Armata“.

 Iš pradžių Rusijos kariuomenė planavo 2015–2020 m. įsigyti 2300 tankų „T-14“, tačiau dėl technologinių netobulumų kelis kartus atidėjo masinę „Armata“ gamybą.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Iš pradžių Rusijos kariuomenė planavo 2015–2020 m. įsigyti 2300 tankų „T-14“, tačiau dėl technologinių netobulumų kelis kartus atidėjo masinę „Armata“ gamybą.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2023, 7:26 PM

Pasak oficialios Rusijos naujienų agentūros „RIA Novosti“, Rusijos kariai pradėjo naudoti naujausius tankus „T-14 Armata“ smūgiams į Ukrainos taikinius.

Oficialioji valstybinė žiniasklaida teigė, kad tankai „Armata“ naudojami atakuoti Ukrainos pozicijas nežinomoje vietoje, tačiau šturmo operacijose jie dar nedalyvavo.

Anksčiau šiais metais Didžiosios Britanijos žvalgyba teigė, kad Rusijos tankas „T-14“ greičiausiai bus dislokuotas Ukrainoje tik propagandos tikslais, o ne siekiant karinės naudos.

„2022 m. gruodžio pabaigoje užfiksuoti vaizdai rodė „T-14“ buvimą poligone pietų Rusijoje: ši vieta buvo siejama su pasirengimo operacijai Ukrainoje veikla“, – teigė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

Sausį atnaujintoje Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos žvalgybos informacijoje pranešama, kad bet koks T-14 dislokavimas Rusijai greičiausiai bus labai rizikingas sprendimas.

„Vienuolika metų kuriama programa buvo atidėliojama, mažinamas planuojamas tankų parko dydis ir pranešama apie gamybos problemas“, – sakoma pranešime.

Iš pradžių Rusijos kariuomenė planavo 2015–2020 m. įsigyti 2300 tankų „T-14“, tačiau dėl technologinių netobulumų kelis kartus atidėjo masinę „Armata“ gamybą.

2021 m. Rusijos valstybinė žiniasklaidos agentūra TASS teigė, kad "Armata" serijiniu būdu bus pradėta gaminti 2022 m., o bandomoji 100 vienetų partija 2-ajai Tamanskos motorizuotųjų šaulių divizijai turėjo būti pristatyta 2022 m. Tačiau remiantis pastebėjimus kasmetiniame Pergalės dienos parade Maskvoje, kol kas vizualiai patvirtinti tik 8 tokie pagaminti tankai.

Parengta pagal „Defense Express“ ir kitų šaltinių informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.