Įsimintini vaizdai: modernusis rusų tankas bandė gudrauti, bet ukrainiečių artileristai buvo gudresni Dar viena rusų karo mašina virto metalo laužu

Internete plinta įsimintinas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Ukrainos kariškiai sunaikino dar vieną rusų tanką.

Rusijos kariuomenė neteko dar vieno savo (sąlyginai) modernaus tanko „T-90M Proryv“.<br> AP / Scanpix nuotr., lrytas.lt mont.
Rusijos kariuomenė neteko dar vieno savo (sąlyginai) modernaus tanko „T-90M Proryv“.<br> AP / Scanpix nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2023, 8:34 AM

Rusijos kariuomenė neteko dar vieno savo (sąlyginai) modernaus tanko „T-90M Proryv“. Karo mašiną Luhansko srityje sunaikino Voluinės teritorinės gynybos brigados ir Nacionalinės gvardijos kariai. Priešišką pagrindinį kovos tanką, kuris apšaudė ukrainiečių karių pozicijas, identifikavo oro žvalgyba.

„Tanko įgula, matyt, pajutusi pavojų, bandė gudrauti. Jie kartais sulėtindavo, kartais važiuoti greičiau, bandė slėptis po medžiais. Mūsų kariai atkakliai laukė, kol priešo tankas pravažiuos sankryžą. Kai tik jis priartėjo prie nurodyto taško, mūsų artileristai sudavė tikslų smūgį“, – sakoma toliau pateiktame vaizdo įraše.

Remiantis atvirųjų šaltinių žvalgybos portalo „Oryx“ duomenimis, tai mažiausiai 19-asis Ukrainos pajėgų sunaikintas tankas „T-90M“, nuo plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 vasario 24 d.

Beje, vienas iš ankstesnių epizodų, kai metalo laužu buvo paverstas kitas T-90M „Proryv“, taip pat buvo įdomus – tuo, kad rusišką tanką sunaikino rusiška prieštankinė raketinė sistema, būtent „Kornet“, kurią iš rusų buvo perėmę Ukrainos kariai.

Po sėkmingo pataikymo rusų tanko įgula pabėgo, o vėliau „T-90M pribaigė“ Ukrainos kariškiai, panaudoję iš bepiločio orlaivio numestus Molotovo kokteilius.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.