Kiek Rusija turi lėktuvų, leidžiančiu smogti į Ukrainos gilumą bombomis? Atsakymas skamba optimistiškai

Pagrindinis apribojimas, trukdantis rusams naudoti sklendžiančias aviacines bombas UMPK, yra šiai užduočiai skirtų lėktuvų skaičius, rašo „Defense Express“.

 Rusų „Su-35“ su bombomis „KAB-1500L“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 Rusų „Su-35“ su bombomis „KAB-1500L“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 3:26 PM

Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas pareiškė, kad rusai prie sienos su Ukraina sutelkė 25 lėktuvus. Tarp jų užduočių – leisti patobulintas sklendžiančias aviacines bombas, pažymėjo pareigūnas interviu nacionalinei televizijai.

„Prie Ukrainos slenksčio yra apie 25 įvairių tipų priešo karinės aviacijos orlaiviai, jie periodiškai smogia sklendžiančiomis aviacinėmis bombomis ir kitais ginklais. Tai reiškia, kad priešas naudoja aviaciją kasdien, iš kelių krypčių. Natūralu, kad turime būti viskam pasirengę“, – nacionalinei televizijai sakė Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas.

Iš šių žodžių galima daryti išvadą, kad pagrindinis veiksnys, kuris riboja Rusijos pajėgų galimybes naudoti sparnuotąsias bombas su UMPK nukreipimo įranga prieš Ukrainą, yra jas paleisti galinčių lėktuvų skaičius. Tiesą sakant, jų nėra tiek daug – turint omenyje, kad rusų „aviacinės ir kosminės pajėgos“ turėtų turėti daugiau nei šimtą „Su-34“ ir dar šimtą „Su-35“.

Tuo pat metu rusai deda daug pastangų, kad sukurtų stabilią masinę šių valdomų bombų gamybą. Galima prisiminti, kad rusai pripažino, jog jų UMPK yra net prastesnės kokybės nei iraniečių prototipas, nukopijuotas nuo amerikiečių JDAM-ER.

Rusų pramonė taip pat planuoja pagaminti dar vieną komplektą, skirtą 250 kg sveriančiai didelės sprogstamosios galios bombai – be to, kuris pritaikytas 500 kg sveriančiai bombai „FAB-500“.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.