Įsimintini vaizdai: parodė, kaip dronu sunaikinamas dar vienas „nenugalimas“ rusų tankas Iškalbinga parado Maskvoje kontekste

Retoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip rusų pagrindinį kovinį tanką „T-90M Proryv“ sprogmenimis sunaikino dronas su kamera, praneša „Defense Express“.

Retoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip rusų pagrindinį kovinį tanką „T-90M Proryv“ sprogmenimis sunaikino dronas su kamera.<br>Lrytas.lt mont.
Retoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip rusų pagrindinį kovinį tanką „T-90M Proryv“ sprogmenimis sunaikino dronas su kamera.<br>Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-11 09:09, atnaujinta 2023-05-11 09:16

„T-90M Proryv“ yra patobulinta tanko „T-90 Vladimir“ versija, pirmą kartą viešai pristatyta 2017 m. Pirmoji šių modernizuotų tankų „T-90M“ partija Rusijos kariuomenei buvo pristatyta 2020 m. pavasarį.

Tanke sumontuota lygiavamzdė modernizuota 125 mm patranka „2A46M-5“. Kovos mašina iš viso apginkluota 40 sviedinių, o jos šaudymo nuotolis – nuo 3000 iki 5000 metrų. Įdiegta daugiakanalė taikiklio sistema leidžia naudotis tanko ginkluote bet kuriuo paros metu.

Pagrindinis „T-90M Proryv“ privalumas – galimybė realiuoju laiku keistis duomenimis su kitomis transporto priemonėmis.

Tačiau šie „nenugalimi“ rusiški tankai, kurie buvo laikomi galimu „Armatos“ pakaitalu, Ukrainos frontuose nuolat virsta metalo laužo krūva arba atitenka ukrainiečiams. Tai jau bent 20-asis šios brangios technikos vienetas, kurį ukrainiečių pajėgos nukovė nuo rusų plataus masto invazijos pradžios.

Vaizdo įraše, kuriuo buvo pasidalinta socialiniuose tinkluose, matyti paskutinės šio modernaus tanko minutės prieš jį sunaikinant „Mavic“ dronui su naudinguoju kroviniu – sprogstamosiomis granatomis.

„Defense Express“ teigimu, tokie vaizdo įrašai ypač vertingi antradienį vykusio Pergalės dienos karinio parado Maskvoje kontekste. Įprastai jame dalyvauja įvairiausi paradiniai tankai ir demonstravimui skirti naujausių, dar nebaigtų rusų gynybos pramonės kūrinių prototipai, o šiemet renginyje buvo galima pamatyti tik vieną tanką – senstantį „T-34“.

Kalbant apie sunaikintą „T-90M“, tai tik dar vienas atsakymas, kodėl šį kartą į paradą negalėjo patekti modernūs technikos vienetai, teigia „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.