Įamžino, kaip dronas sunaikina retą rusų žvalgybinę sistemą

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip ukrainiečių dronas kamikadzė sunaikina retą rusų žvalgybos ir stebėjimo sistemą „Murom-M“.

 Bepiločiai dronai naikina rusų šarvuočius, tankus, sunkvežimius ir žvalgybos bei stebėjimo sistemas.<br> Stopkadras
 Bepiločiai dronai naikina rusų šarvuočius, tankus, sunkvežimius ir žvalgybos bei stebėjimo sistemas.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-18 22:36

„Artilerijos (vadas „Wolverine“) ir raketinės artilerijos divizijų (vadas „Stuhna“) oro žvalgyba aptiko priešo kompleksą „Murom-M“. Mūsų raketininkai jį sunaikino naudodami FPV droną“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo 3-ioji nepriklausoma Geležinė tankų brigada.

FPV dronai – tai dronai, kurie leidžia stebėti jų skrydį pirmo asmens perspektyva.

Neseniai Ukrainoje vyko socialinės rinkliavos kampanija, už kurios surinktas lėšas buvo nupirkta ir į frontą išsiųsta mažiausiai šimtas tokių dronų kamikadzių.

Kitame Ukrainos saugumo tarnybos paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip bepiločiai dronai naikina rusų šarvuočius, tankus, sunkvežimius – ir dar vieną stebėjimo sistemą „Murom-M“.

Gegužės 16 d. ukrainiečių socialinis aktyvistas Serhijus Sternenko paskelbė vaizdo įrašą, kuriame ukrainiečių dronas rėžiasi į rusišką „Murom-M“ sistemą Marijinkoje, Donecko srityje.

O apie dar vieną sėkmingą drono ataką anksčiau yra pranešęs Ukrainos vicepremjeras – skaitmeninės transformacijos ministras Mychailas Fiodorovas.

„Chersono regionas. Veikia galingas dronas „Phoenix 03 Heavy ucav“. Jis buvo įsigytas aukų „UNITED24“ dėka. Dronas naikina rusų stebėjimo kompleksą „Murom-P“. Šis kompleksas leido rusams 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę stebėti mūsų karių teritoriją ir judėjimą. Dabar vadinamoji Mordoro akis sunaikinta. Beje, į fronto liniją jau išsiuntėme 100 dronų „Phoenix 03 Heavy ucav“. Taigi, netrukus priešas neteks daug daugiau įrangos, – rašė viceministras.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.