Rusai toliau juokina pasaulį: parodė, kaip tariamai numušė HIMARS raketą Ekspertai: nežinia, kas tai buvo, bet tikrai ne iš HIMARS paleista raketa

Jau beveik metai, kaip Ukrainoje veikia amerikietiškos didelio mobilumo artilerijos raketų paleidimo sistemos HIMARS, šaudančios valdančiomis raketomis. Tai – tikras galvos skausmas rusams, ir todėl Rusijos Federacijos Gynybos ministerija vos ne kasdien skelbia jei ne apie pačių HIMARS paleidimo įrenginių sunaikinimą, tai apie nuolatinį šios sistemos naudojamų raketų perėmimą.

 Jau beveik metai, kaip Ukrainoje veikia amerikietiškos didelio mobilumo artilerijos raketų paleidimo sistemos HIMARS, šaudančios valdančiomis raketomis. Tai – tikras galvos skausmas rusams.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
 Jau beveik metai, kaip Ukrainoje veikia amerikietiškos didelio mobilumo artilerijos raketų paleidimo sistemos HIMARS, šaudančios valdančiomis raketomis. Tai – tikras galvos skausmas rusams.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 10:25 AM, atnaujinta May 22, 2023, 10:45 AM

Pasak „Defense Express“, net dauguma pačių rusų netiki tokiu melu, tikriausiai todėl propagandistai nusprendė pagaliau paskelbti HIMARS raketos „numušimo“ vaizdo įrašą.

„Unikalioje filmuotoje medžiagoje“ esą užfiksuotas pats HIMARS raketos perėmimas.

Sunku pasakyti, kas tiksliai vyksta iš tikrųjų. Tai gali būti priešlėktuvinės raketos paleidimas iš kokios nors trumpojo nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistemos, kuri sprogsta ore.

Reikėtų pažymėti, kad raketos iš HIMARS ne tik paleidžiamos visiškai kitaip, bet ir krinta į taikinį visiškai kitokia trajektorija.

Visų pirma paleidimas vyksta dideliu kampu, kad raketos greičiau pasiektų didžiausią aukštį, o jų skrydžio kampas prieš pataikant į taikinį yra beveik vertikalus žemės paviršiaus atžvilgiu. Be to, GMLRS raketos greitis galutinėje trajektorijos dalyje yra 2,5 macho.

Sunku tiksliai nustatyti, kas vyksta rusų propagandistų vaizdo įraše – bet tikrai nieko, kas būtų bent kiek panašu į GMLRS raketos, paleistos iš HIMARS MLRS, sunaikinimą.

Dabar jau visiškai aišku, kaip rusai kuria Ukrainos GMLRS raketų perėmimo statistiką, rašo „Defense Express“.

Iš HIMARS paleista GLMRS raketa iš esmės yra balistinis taikinys, o tokių objektų perėmimas realiame gyvenime vyksta taip:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.