Rusai pranešė, kad jų unikalų laivą užpuolė paslaptingi ukrainiečių dronai

„Ivan Churs“, pradėtas eksploatuoti tik 2018 m., yra vienintelis toks laivas Rusijos Juodosios jūros laivyne – ir vienas iš dviejų „Projekto 18280“ laivų.

 „Ivan Churs“, pradėtas eksploatuoti tik 2018 m., yra vienintelis toks laivas Rusijos Juodosios jūros laivyne – ir vienas iš dviejų „Projekto 18280“ laivų.<br> A. Bričevskio nuotr.
 „Ivan Churs“, pradėtas eksploatuoti tik 2018 m., yra vienintelis toks laivas Rusijos Juodosios jūros laivyne – ir vienas iš dviejų „Projekto 18280“ laivų.<br> A. Bričevskio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 11:50 AM

Rusijos Juodosios jūros laivyno laivą „Ivan Churs“ gegužės 24 d. apie 05.30 val. 74 km į šiaurę nuo Bosforo sąsiaurio užpuolė nenustatyti „jūriniai dronai“. Apie tai pranešė patys Rusijos kariuomenės vadai, bet Rusijos Federacija šios informacijos dar oficialiai dar nepatvirtino.

Pažymima, kad atakoje dalyvavo trys dronai, kurių tipas nenurodomas. Ir, žinoma, „ataka buvo atremta“, o „preliminariais duomenimis, laivas nenukentėjo“.

Pažymėtina, kad „Ivan Churs“ – „Projektas 18280“ – yra žvalgybinis laivas, be to, unikalus Rusijos Juodosios jūros laivyno laivas: vienas iš dviejų visuose Rusijos laivynuose. Jis buvo nuleistas į vandenį tik 2017 m., o pradėtas eksploatuoti 2018 m.

Laive įrengtos įvairios radijo žvalgybos, elektroninės kovos ir ryšių sistemos, užtikrinančios laivyno valdymą. Skelbiama, kad laivas skirtas stebėti priešraketinės gynybos sistemas, tačiau tiksli įrangos sudėtis neatskleidžiama.

Kartu dėl to, kad tai yra žvalgybos laivas, jis apginkluotas keliais stambiakalibriais kulkosvaidžiais ir keliomis nešiojamomis priešlėktuvinės gynybos sistemomis. Laivo įgulą sudaro 120 žmonių.

Pažymėtina, kad vietovė, kurioje buvo užpultas „Ivan Churs“, nuo kontroliuojamos Ukrainos teritorijos nutolusi daugiau kaip 400 km.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.