Įsimintini vaizdai: ukrainiečiai sunaikino moderniausią Rusijos tanką

Ukrainos kariai iš 54-osios mechanizuotosios brigados 2-ojo bataliono „K-2“ paskelbė įspūdingą filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip dramatiško mūšio metu ukrainiečių bepiločio smūgis susprogdina moderniausią Rusijos operatyvinį tanką.

 Pasak bataliono „K-2“ karių, Rusijos tanką „T-90M“ aptiko oro žvalgybos padalinys.<br> Stopkadras
 Pasak bataliono „K-2“ karių, Rusijos tanką „T-90M“ aptiko oro žvalgybos padalinys.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 8:46 AM

Pasak bataliono „K-2“ karių, Rusijos tanką „T-90M“ aptiko oro žvalgybos padalinys: „Nuodėmė palikti jį veikiantį. Buvo nuspręsta jį sunaikinti“.

Tanko medžioklė buvo tikrai intensyvi. Per pirmąjį skrydį dronas į tanką numetė tris bombas, ir nors visus tris kartus užtaisai pataikė į tanką, karo mašina buvo tik apgadinta – todėl pilotai surengė antrąjį ataką.

Per antrąjį skrydį pirmoji bomba pataikė į šalia esantį tanką – o kitos trys pataikė į taikinį. Dėl pataikymo užsidegė rusų tanko variklio skyrius, buvo apgadintas ir užsidegė bokštelis.

„T-90M“, dar žinomas kaip „Proryv“, yra naujausias pagrindinis kovos tankas, pradėtas naudoti Rusijos fronte. Naujausios konfigūracijos sovietinių laikų tanko „T-72“ atnaujinimą galima atpažinti iš charakteringų bokštelio kontūrų, panoraminio taikiklio su kulkosvaidžiu ir išsiskiriančios radaro bangas sugeriančios medžiagos „Nakidka“.

„T-90M“ yra technologiškai pažangiausias ir pajėgiausias rusų pagrindinis kovos tankas, įgijęs visavertį Rusijos ginkluotųjų pajėgų operacinį statusą.

Iki šiol nepriklausoma atvirųjų šaltinių analizės grupė „Oryx“ vizualiai yra užfiksavusi mažiausiai 20 Rusijos tankų „T-90M“ praradimus.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.