Vėluodami trejus metus, rusai pranešė apie esą baigiamą kurti karinį frankenšteiną

Minske vykstančioje parodoje „MILEX 2023“ Rusijos koncerno „Rostec“ atstovai teigė, kad savaeigės žemė-oras raketų ir priešlėktuvinės artilerijos sistemos „Pancir-SM-SV“ ant vikšrinės važiuoklės, skirtos sausumos pajėgoms, kūrimo darbai pasiekė „galutinių bandymų etapą“. Ši sistema buvo tobulinama atsižvelgiant į karo su Ukraina patirtį – skelbiama, kad ji galės numušinėti bepiločius lėktuvus, užtvarinę ugnį ir net GMLRS valdomas raketas, paleistas iš „M142 HIMARS“ sistemų. Tai teigia leidinys „Defence24“.

 Vikšrinis savaeigis priešlėktuvinis pabūklas „Pancyr-SM-SV“.<br> V. Kuzmino nuotr.
 Vikšrinis savaeigis priešlėktuvinis pabūklas „Pancyr-SM-SV“.<br> V. Kuzmino nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 11:05 AM

Lenkų portalo autoriai mano, kad savo konfigūracija sistema „Pancir-SM-SV“ iš esmės „grįžta“ prie pirminės koncepcijos „2K22 Tunguska“ pabūklo/raketinės oro gynybos sistemos. Tuo pačiu lenkų ekspertai vertina, kad ši modifikacija savo charakteristikomis nesiskirs nuo bazinės versijos.

Visų pirma, efektyvus taikinių pataikymo nuotolis bus tik 10 km, o borto įranga leis vienu metu šaudyti tik į tris taikinius, naudojant priešlėktuvines raketas su valdymu radijo komandomis. Kartu šioje sistemoje turėtų būti įrengtas naujas radaras, kuris esą leis aptikti taikinius iki 20 km atstumu.

Verta paminėti, kad Rusijos Federacijos gynybos ministerija 2022 m. sausį pareiškė, kad visi vikšrinės savaeigės priešlėktuvinės sistemos „Pancir-SM-SV“ darbai turėjo būti baigti iki praėjusių metų pabaigos. Šio tipo sistemas buvo planuojama pradėti naudoti oro gynybos daliniuose, o pačioje „Pancir-SM-SV“ turėjo būti įrengtos dviejų naujų tipų priešlėktuvinės raketos.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.