Paaiškino, kodėl Rusija negali nugalėti Ukrainos dronų kare

Dronai tampa lemiamu veiksniu Ukrainos mūšiuose, tačiau Rusijai labai sunku pritaikyti prie dronų karo sąlygų.

Dronai tampa lemiamu veiksniu Ukrainos išsivadavimo mūšiuose, tačiau Rusijai labai sunku pritaikyti prie dronų karo sąlygų.<br>123rf nuotr.
Dronai tampa lemiamu veiksniu Ukrainos išsivadavimo mūšiuose, tačiau Rusijai labai sunku pritaikyti prie dronų karo sąlygų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 3:04 PM

„Breaking Defense“ portalui Rusijos ekspertas Samuelis Bendettas sakė, kad Maskva 2014 metais dar turėjo didžiulį pranašumą bepiločių orlaivių gamyboje ir kūrime. „Orlan-10“, kurio veikimo nuotolis 120 km, buvo geras įrankis prieš silpną Ukrainos oro gynybą. Tačiau Vakarų pagalbos dėka Ukrainos oro gynybos sistemos pagerėjo ir šie dronai dabar dažnai krenta iš dangaus.

Rusija jų nepagamina tiek, kad galėtų juos laisvai naudoti. Kremliaus karo mašina kalbėjo apie „stebuklingus bepiločius orlaivius“, tačiau Ukraina niekada nematė didelio kiekio naujų dronų. Rusija naudoja iranietiškus dronus arba savus dronus, sukurtus naudojant kiniškus komponentus.

S.Bendettas pažymi, kad Rusija bando prisitaikyti ir stiprina elektroninės karybos priemones, kurios tikrai pasiteisina – tai padeda jiems gintis nuo ukrainiečių dronų.

Tačiau su naujais dronais rusams sekasi prasčiau dėl biurokratinių sunkumų ir sankcijų: Rusija negali importuoti aukštųjų technologijų dronų, todėl yra priversta pasikliauti savo produkcija arba pirkti dronus iš Irano ar Kinijos.

Tuo tarpu Ukraina sulaukia nemažos JAV ir kitų Vakarų šalių pagalbos, įskaitant bepiločius orlaivius. Taigi, rusai dronų kare pereina į gynybą ir turi pasikliauti elektroninės karybos sistemomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.