Ukrainiečiai sunaikino itin pažangią ir brangią rusų karinę techniką Tai padarė pirmą kartą

Pranešama, kad Ukrainos artilerija Chersono regione sunaikino vienos pažangiausių Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemų „žemė-oras“ valdymo centrą.

Pranešama, kad Ukrainos artilerija Chersono regione sunaikino vienos pažangiausių Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemų „žemė-oras“ valdymo centrą.<br>„Twitter“ nuotr.
Pranešama, kad Ukrainos artilerija Chersono regione sunaikino vienos pažangiausių Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemų „žemė-oras“ valdymo centrą.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-01 08:40

Nuotraukos, kuriose matyti, kaip atrodo apgadintas itin brangus raketų paleidimo sistemos „S-400“ mobilusis valdymo centras „55K6E“, patvirtino, kad Ukrainos pajėgos smogė į Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemą.

Sistema buvo sunaikinta ukrainiečiams smogus su HIMARS į vieną iš sandėlių Chersone.

„55K6E“ – tai montuojamas valdymo centras, skirtas automatizuotai valdyti atskiras priešlėktuvinės gynybos raketų sistemas ir jų junginius, sudarančius priešlėktuvinės gynybos grupuotę. Valdymo centro praradimas neutralizuoja raketų paleidimo sistemos veiklą.

Konstrukcijoje kartu su kitais elementais naudojama ratinė sunkvežimio „Ural“ važiuoklė ir teleskopinis stiebas, siekiant maksimaliai padidinti radijo dažnių duomenų perdavimo tinklo aprėpties plotą.

„S-400“ (NATO pavadinimas „SA-21 Growler“) yra viena pažangiausių Rusijos tolimojo ir vidutinio nuotolio priešlėktuvinės gynybos raketų sistema, kurią gamina koncernas „Almaz-Antey“.

Ši sistema yra sovietinės sistemos „S-300“ tęsinys ir skirta naikinti visus oro bei balistinius taikinius.

Gamintojai teigia, kad „S-400“ gali smogti į taikinius ne didesniu kaip 400 km atstumu ir ne didesniame kaip 35 km aukštyje.

Vieno „S-400“ priešlėktuvinės gynybos raketų sistemos padalinio rinkos vertė yra maždaug 610 mln. eurų– arba daugiau nei 52 mlrd. Rusijos rublių.

UNIAN teigimu, tai pirmas kartas, kai ukrainiečiams pavyko sunaikinti raketų paleidimo sistemos „S-400“ valdymo centrą „55K6E“.

Apskritai, tai tik antras atvejis nuo plataus masto invazijos pradžios, kai Rusija neteko vieno iš „S-400“ sistemos komponento. Šių metų pradžioje Zaporožės srityje buvo sunaikintas šios sistemos raketų paleidimo įrenginys.

Parengta pagal „Defence Blog“ ir kitus šaltinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.