Haubica „PzH 2000“ Ukrainoje pasiekė pasaulyje dar nematytą rekordą

Ukrainos artileristai giria vokiečių karinę įrangą, kurią jie kasdien naudoja kovai su rusais fronto linijose – taip interviu RND naujienų tarnybai teigė gynybos bendrovės „Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris.

 Maksimalus šūvių skaičius, kurį gali atlaikyti „PzH 2000“ vamzdis, yra 4500. Po šios apkrovos gamintojai rekomenduoja susidėvėjusį vamzdį pakeisti nauju.<br> Imago / Scanpix nuotr.
 Maksimalus šūvių skaičius, kurį gali atlaikyti „PzH 2000“ vamzdis, yra 4500. Po šios apkrovos gamintojai rekomenduoja susidėvėjusį vamzdį pakeisti nauju.<br> Imago / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 8:15 AM, atnaujinta Jun 13, 2023, 3:54 PM

Ypač tai pasakytina apie „PzH 2000“, nurodė A. Pappergeris, pabrėždamas, kad rusų ir ukrainiečių kare pabūklų vamzdžiai patiria milžinišką apkrovą, tačiau ukrainiečiai sugeba iš 155 mm artilerijos sistemos išspausti maksimumą.

Jo teigimu, maksimalus šūvių skaičius, kurį gali atlaikyti „PzH 2000“ vamzdis, yra 4500. Po šios apkrovos gamintojai rekomenduoja susidėvėjusį vamzdį pakeisti nauju.

Tačiau Ukrainoje naudojamos „PzH 2000“ pademonstravo, kad vienas vamzdis gali atlaikyti 20 000 (!) šūvių. Net jei tai ne bendra tendencija, o pavienis atvejis – tai vis tiek tai įspūdingas rekordas, rašo „Defense Express“.

Ne taip teigiamai A.Pappergeris atsiliepė apie daugybę iššūkių organizuojant šių haubicų remontą. Šios problemos žinomos nuo praėjusių metų: haubicos buvo naudojamos taip intensyviai, kad 50 proc. „PzH 2000“ parko visada yra remonte.

Anksčiau 43-iosios artilerijos brigados kariai pabrėžė, kad geromis oro sąlygomis „Panzerhaubitze 2000“ pasižymėjo išskirtiniu efektyvumu: ji greita ir manevringa, po šaudymo gali greitai palikti šaudymo vietą, kad išvengtų atsakomosios ugnies.

Kartu ši artilerijos sistema turi labai jautrią elektroniką ir reikalauja priežiūros iki tokio lygio, kad šios karo mašinos buvo atšaukiamos, nes buvo tikimybė, jog rusų apšaudymo metu jos įstrigs purve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.