Telefonas perkaisti gali net apniukusią dieną: pataria, kokios klaidos nedaryti

Tam, kad telefonas perkaistų, tiesioginiai saulės spinduliai nebūtini – užtenka, kad įrenginys kurį laiką būtų paliktas karštoje aplinkoje. „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius sako, kad įrenginiui pavojingas gali būti net automobilio salonas. Specialistas pataria, kaip apsaugoti savo telefoną karštojo sezono metu.

 Tam, kad telefonas perkaistų, tiesioginiai saulės spinduliai nebūtini – užtenka, kad įrenginys kurį laiką būtų paliktas karštoje aplinkoje.<br> Pexels nuotr.
 Tam, kad telefonas perkaistų, tiesioginiai saulės spinduliai nebūtini – užtenka, kad įrenginys kurį laiką būtų paliktas karštoje aplinkoje.<br> Pexels nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2023, 1:37 PM

Venkite šilumos ir saulės spindulių. Jei jūsų telefonas turėtų galimybę, jis tikrai mieliau rinktųsi pavėsį nei deginimąsi po kaitria saule. Tačiau vengti reikėtų ne tik tiesioginių saulės spindulių, bet ir karštos aplinkos, pavyzdžiui, įkaitusio automobilio salono ar metalinių paviršių, kurie gali tapti itin karšti. Kai telefonas perkaista, procesoriaus darbinė temperatūra pakyla virš rekomenduojamos ribos. Tai gali lemti sulėtėjusį įrenginio veikimą, ilgesnę delsą vykdant užduotis, ar net nenumatytus išsijungimus.

Aukšta temperatūra neigiamai paveikia ir telefono bateriją. Ji deformuojasi, praranda dalį savo talpos. Įrenginiui perkaitus gali sutrikti ir ekrano, kameros veikimas. Blogiausiu atveju, išmaniajam įrenginiui patyrus „saulės smūgį“ jis gali tiesiog nebeveikti.

Nekraukite įrenginio saulėje. Venkite įkrauti išmanųjį telefoną tiesioginiuose saulės spinduliuose arba itin karštoje patalpoje dėl proceso metu išsiskiriančios šilumos. Geriausia prietaisą įkrauti vėsioje vietoje ir tuo metu intensyviai jo nenaudoti.

Mažinkite ekrano ryškumą. Nustatykite mažiausią galimą ekrano ryškumą, kad sumažintumėte baterijos apkrovą. Labiausiai telefono baterijos energiją eikvoja ekranas, todėl norint išvengti perkaitimo, būtina sumažinti ekrano ryškumą. Atminkite: atvėsusi baterija lygu atvėsęs išmanusis įrenginys.

Išjunkite daug energijos naudojančias programėles. Tiek „iPhone“, tiek „Android“ telefonų nustatymuose galite matyti, kurios programėlės naudoja daugiausiai energijos. Jei naudojatės „iOS“, atidarykite Settings (Nustatymai) ir pasirinkite Battery (Baterija), o tuomet meniu atverkite Battery Usage (Baterijos naudojimas). „Android“ telefonų turėtojai šį funkcionalumą gali rasti Settings (Nustatymai) skiltyje. Priklausomai nuo „Android“ versijos, jūs matysite Battery Usage (Baterijos naudojimas) arba Battery Usage Manager (Baterijos naudojimo tvarkytuvė) parinktį.

Abiejų operacinių sistemų naudotojai atlikę šiuos veiksmus pamatys sąrašą su programomis, kurios buvo įjungtos ir kiek energijos jos išnaudojo. Išjunkite visas nebūtinas programėles, žaidimus, žemėlapius, „Bluetooth“ ryšį, „Wi-Fi“. Naudokite energijos taupymo ar net skrydžio režimus.

Išimkite telefoną iš apsauginio dėklo. Vienas greičiausių būdų atvėsinti įkaitusį telefoną – išimti jį iš dėklo, taip suteikiant jam erdvės „kvėpuoti“. Patartina telefono nelaikyti kišenėje, neuždengti jo antklodėmis ar rankšluosčiais.

Venkite staigių temperatūros pokyčių. Jei karštą dieną praleidote lauke, grįžę namo prieš įkraudami arba intensyviai naudodami telefoną, leiskite jam palaipsniui aklimatizuotis iki kambario temperatūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.