V. Zelenskis: gavome žinių, kad Rusija svarsto teroristinio išpuolio Zaporožės AE su radiacijos išmetimu scenarijų

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino ukrainiečius ir pasaulį sustabdyti Rusijos Federacijos rengiamą teroristinį išpuolį prieš laikinai okupuotą Zaporožės atominę elektrinę. Tai pranešė Ukrainos prezidento kanceliarija.

 V. Zelenskis teigia, kad Ukrainos žvalgyba gavo informacijos, kad Rusija svarsto teroristinio išpuolio Zaporožės atominėje elektrinėje scenarijų.<br> 123rf iliustr.
 V. Zelenskis teigia, kad Ukrainos žvalgyba gavo informacijos, kad Rusija svarsto teroristinio išpuolio Zaporožės atominėje elektrinėje scenarijų.<br> 123rf iliustr.
 Rusija naudoja Zaporožės atominę elektrinę kaip savo agresijos elementą.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Rusija naudoja Zaporožės atominę elektrinę kaip savo agresijos elementą.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 3:42 PM

„Ką tik gavome pranešimą iš mūsų žvalgybos ir Ukrainos saugumo tarnybos. Du punktai: apie Rusijos įvykdytą teroristinį išpuolį prieš Kachovkos hidroelektrinę. Ir dar vienas teroristinis išpuolis, kurį, deja, rengia Rusijos okupantai, Zaporožės atominėje elektrinėje“, – pabrėžė valstybės vadovas.

Pasak jo, Ukrainos žvalgyba ir Ukrainos saugumo tarnyba surinko naujų įrodymų, kaip rusų teroristai susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką ir kitus statinius. Tai buvo absoliučiai sąmoningas, apskaičiuotas nusikaltimas, teigia prezidentūra.

„Dabar apie Zaporožės atominę. Rusija naudoja Zaporožės atominę elektrinę kaip savo agresijos elementą. Ji okupuoja elektrinę. Ji naudoja ją, kad pridengtų kaimyninių miestų apšaudymą. Ji ten laiko ginklus ir kariuomenę. Dabar mūsų žvalgyba gavo informacijos, kad Rusija svarsto teroristinio išpuolio Zaporožės atominėje elektrinėje scenarijų. Teroristinis išpuolis su radiacijos išmetimu. Jie tam viską parengė“, – sakė Volodymyras Zelenskis.

Visa turima informacija buvo pasidalinta su Ukrainos partneriais visame pasaulyje.

„Niekada ir niekur neturėtų būti jokių teroristinių išpuolių atominėse elektrinėse. Šį kartą neturėtų būti taip, kaip Kachovkoje: pasaulis buvo įspėtas, todėl pasaulis gali ir turi veikti“, – apibendrino Ukrainos prezidentas.

Parengta pagal „Armija Inform“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.