V. Zelenskis: dronų gamyba Ukrainoje turi tapti galingiausia Europoje

Ukraina siekia lokalizuoti vakarietiškų ginklų gamybą ir plėtoti bepiločių orlaivių gamybą, kad ši pramonė taptų galingiausia Europoje.

V. Zelenskis pridūrė, kad Ukraina siekia lokalizuoti ir gaminti oro gynybos sistemas, tankus, patrankas ir šarvuočius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis pridūrė, kad Ukraina siekia lokalizuoti ir gaminti oro gynybos sistemas, tankus, patrankas ir šarvuočius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 11:08 AM

Tai per kalbą Aukščiausiojoje Radoje Konstitucijos dienos proga pareiškė prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša „Ukrinform“.

„Ukraina išmoko kurti jūrinius dronus. Sėkmingai juos naudojame. Apskritai įvairių tipų dronų gamyba yra pramonės šaka, kuri Ukrainoje turėtų tapti galingiausia Europoje“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Jis pažymėjo, kad kiekvienas, norintis pirmauti šioje modernioje pramonės šakoje, turėtų žinoti, kad Ukrainoje tai yra „pelningiausias, aiškus ir konkretus valstybės politikos orientyras“.

Prezidentas pridūrė, kad Ukraina siekia lokalizuoti ir gaminti oro gynybos sistemas, tankus, patrankas ir šarvuočius, kad „mūsų kariai visada turėtų ginklų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.