Beveik apgailėtinas vaizdas: į Krymą siunčiama vis daugiau pasenusių Stalino laikų tankų

Pasirodo vis daugiau filmuotos medžiagos, kurioje matyti, kaip įvairių variantų pasenę rusiški tankai „T-54/55“ gabenami į frontą Ukrainoje. Vaizdų užfiksavimo vieta – Krymas, todėl galima tikėtis, kad jie bus dislokuoti operacijų zonoje pietinėje dalyje, pavyzdžiui, kaip atremiamosios ar ugnies paramos pajėgos.

 Pasirodo vis daugiau filmuotos medžiagos, kurioje matyti, kaip įvairių variantų pasenę rusiški tankai „T-54/55“ gabenami į frontą Ukrainoje.<br> lrytas.lt mont.
 Pasirodo vis daugiau filmuotos medžiagos, kurioje matyti, kaip įvairių variantų pasenę rusiški tankai „T-54/55“ gabenami į frontą Ukrainoje.<br> lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 1:32 PM

Viename šių vaizdo įrašų jau užfiksuotas vienas iš minėtų tankų, kuriame matyti įgulos darbas iš tanko vidaus. Kaip matyti, rusai nukreipia dar vieną jau išvežtą karinę techniką į Krymo rajoną, kad sustiprintų ten esančias gynybos linijas. Portalas „Defense 24“ kelia klausimą, ar tokia įranga – jei tik ukrainiečiai prasiveržtų į Krymą – netaps priežastimi lengviau atsiimti į šią teritoriją.

„T-55“ – sovietinis pagrindinis / vidutinis tankas, sukurtas Nižnij Tagilo gamyklos Nr. 183 projektavimo biure, kaip tanko „T-54“ patobulintas variantas.

Pagrindinė ginkluotė – 100 mm kalibro pabūklas „D-10T“, kurio kai kurie sviediniai galėdavo pramušti daugiau kaip 300 mm plieno šarvo. Su pabūklu suporuotas 7,62 mm kalibro kulkosvaidis „SGMT“, o ant bokštelio buvo sumontuotas 12,7 mm stambaus kalibro kulkosvaidis „DŠK“.

Tanko šarvas bokštelio priekyje 205 mm, šonuose – 130 mm, o gale – 60 mm. Priekinės 60 laipsnių kampu pasvirusios korpuso plokštės storis 100 mm, o tanko apačia jau turi tik 80 mm plieno šarvo.

Tanką varo 500–800 AG dyzelinis variklis „W-55“ (įvairių variantų), kuris leidžia karo mašinai įsibėgėti iki 50 km/val. greičio, o jos masė (be krovinio) siekia 36 tonas. Iš viso priskai2iuojama, kad Sovietų sąjunga buvo pagaminusi daugiau kaip 95 000 „T-54/55“ šeimos tankų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.