A. Armonaitė susitiko su „Google“ viešosios politikos vadovu

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiko su Lietuvoje viešinčiu „Google“ viešosios politikos vadovu Karanu Bhatia. Susitikimo metu aptarta Lietuvos vykdoma politika dirbtinio intelekto ir saugumo srityse, dirbtinio intelekto naudojimas ir su tuo susiję iššūkiai. 

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiko su Lietuvoje viešinčiu „Google“ viešosios politikos vadovu Karanu Bhatia.<br> EIMIN nuotr.
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiko su Lietuvoje viešinčiu „Google“ viešosios politikos vadovu Karanu Bhatia.<br> EIMIN nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 4:40 PM, atnaujinta Jul 10, 2023, 4:49 PM

„Lietuvos viešajame sektoriuje dirbtinis intelektas jau yra taikomas siekiant užtikrinti kibernetinį saugumą ir jo atsparumą. Taip pat įgyvendinamos bendros misijomis grįstos mokslo ir inovacijų programos – saugios ir įtraukios e. visuomenės temai yra skirta 21 mln. eurų. Tikiu, kad aktyvesnis „Google“ dalyvavimas Lietuvos ekosistemoje gali paskatinti dar glaudesnį verslo ir mokslo bendradarbiavimą ir tolesnį dirbtinio intelekto sektoriaus augimą“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Lietuvoje jau yra įgyvendinamas ne vienas projektas, padėsiantis pagrindus naujos kartos kibernetiniam, informaciniam ir hibridiniam saugumui. 

Vienas iš jų – Generolo Jono Žemaičio karo akademijos kartu su kitomis aukštosiomis mokyklomis kuriama nacionalinės informacinio poveikio atpažinimo ir analizės sistema (NAAS) – unikali informacijos stebėjimo, identifikavimo ir aptikimo sistema, pagrįsta dirbtiniu intelektu.  

Taip pat Ryšių reguliavimo tarnyba nuo praėjusių metų naudoja inovatyvų dirbtiniu intelektu paremtą sprendimą – automatizuotą paieškos įrankį, kuris internetinėje erdvėje aptinka draudžiamą turinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.