Prieita jau ir iki to? Aptiktas mediniais šarvais šarvuotas rusų karinis sunkvežimis

Visi įvairūs būdai, kuriais rusai tobulina savo karinių transporto priemonių šarvuotumą, jau beveik yra tapę ištisu straipsnių ciklu, tačiau naujausias radinys yra unikalus. „Telegram“ kanalo „Dosjė Špiona“ rastose nuotraukose matyti rusiškas sunkvežimis „Ural“, „šarvuotas“ iš medžio pagamintais elementais.

 „Dosjė Špiona“ nuotr., lrytas.lt mont.
 „Dosjė Špiona“ nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 9:25 PM, atnaujinta Jul 10, 2023, 10:16 PM

Atsakant į klausimą, nuo kokios grėsmės šie patobulinimai turėtų apsaugoti – sunku tiksliai pasakyti. Standartinis šturmo šautuvas „AK-74“, kuriuo gali naudotis bet kuris Ukrainos karys, gali pramušti 20 cm medieną bet kokiu veiksmingu koviniu atstumu.

Tačiau idėja suprantama: variklis uždengtas „langinėmis“, kurios prie sunkvežimio priekio pritvirtintos viela. Dar trys blokai uždengia ratus iš priekio ir sumažina prošvaisą. O dar dvi medinės lentos prilaiko „žaliuzes“, kartu būdamos ir kabinos šoninės apsaugos dalimi. Visos šios dalys taip pat sujungtos viela.

Kita vertus, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kaip dailiai uždengtos durys, išsaugant prieigą prie rankenos. Matyt, tas pati viela jungia jas su pačiomis durimis.

Taip pat dėmesio verta papildoma ratų ertmės apsauga. Lenta laikosi ant vyrių, pritvirtintų lygiai vienu varžtu. Gaila, kad meistras nepanaudojo varžtų pritvirtinti ir medinius blokelius ant degalų bako.

Kabinos galinėje pusėje taip pat yra mediniai šarvai, tačiau įdomiausia dalis – konstrukcinis sprendimas, kuriuo stogas apsaugotas nuo grėsmių, kylančių iš viršaus.

Kaip matosi, kabiną saugo vielos tinklas, kuris šiuo metu yra tapęs dar vienu rusų mitiniu objektu, nes tikima, kad šis tinklas neutralizuoja bet kokią grėsmę – nuo sviedinių su užtaisais iki didelio kalibro kulkosvaidžių. Nors reikėtų pažymėti, kad tam tikromis sąlygomis metalinis tinklas gali pasirodyti veiksmingas – pavyzdžiui, prieš dronus kamikadzes – bet tik ne kai naudojamas taip, kaip šioje nuotraukoje.

Paskutinė nuotrauka taip pat išsiskiria tuo, kad fone matomas kitas „Ural“, padengtas tokiu pačiu apsaugos komplektu. Tai leidžia daryti prielaidą, kad rusų konstruktoriai šį improvizuotą šarvuotį perėmė kaip pavyzdį. Nors dar per anksti vertinti, kiek ši tendencija paplitusi.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.