Po saugomas teritorijas kviečia keliauti su nauja programėle telefone

Patogiau ir tvariau keliauti po saugomas teritorijas padės ką tik sukurta naujoji aplikacija „SAUgoma ir TAU“. Nuo šiol mobiliame telefone bus ne tik patogu daugiau sužinoti apie nacionalinių ir regioninių parkų, draustinių ir rezervatų vertybes, bet ir tiksliau nukeliauti prie pageidaujamo lankytino objekto.

 Patogiau ir tvariau keliauti po saugomas teritorijas padės ką tik sukurta naujoji aplikacija „SAUgoma ir TAU“.<br> Programėlės kūrėjų nuotr.
 Patogiau ir tvariau keliauti po saugomas teritorijas padės ką tik sukurta naujoji aplikacija „SAUgoma ir TAU“.<br> Programėlės kūrėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 12:07 PM

Tereikia programėlių parduotuvėse „Google Play“ arba „AppStore“ susivesti raktinius žodžius – „SAUgoma ir TAU“ – ir nemokamai atsisiųsti šią mobilią programėlę.

Naujoji mobili aplikacija yra susieta su interneto svetainės saugoma.lt duomenų baze. Minėtas tinklalapis skirtas interaktyviai, dinamiškai ir patraukliai pristatyti Lietuvos saugomas teritorijas, galimybes lankytis jose. Programėlė taip pat suteikia galimybę saugomų teritorijų lankytojams paprasčiau surasti lankytinus objektus.

Aplikacija skirta mobiliesiems įrenginiams su „Android“ (4.4 versija ir naujesnėmis) ir „iOS“ (9.0 versija ir naujesnėmis) operacinėmis sistemomis. Naršyti galima ir naudojant planšetinį kompiuterį.

Naujos programėlės piktograma – Lietuvos žemėlapis.

Atsidarius programėlę, pasitinka simpatiškas saugomų teritorijų simbolis – lūšiukas, o vėliau rodomas mūsų šalies žemėlapis, kuriame galima pasirinkti sluoksnius – tarkime, su nacionaliniais parkais, su regioniniais parkais, su gamtos paveldo objektais ir t.t.

Keliautojas, iš anksto peržiūrinėdamas tam tikras lankytinas vietas, gali pažymėti objektus ar teritorijas, kurios jam atrodo įdomios. Taip pat pageidaujamas vietas galima rasti pagal paieškos frazes.

Mobilioje aplikacijoje yra navigacijos galimybė. Keliautojui pasirinkus norimą objektą, rodomas optimaliausias maršrutas kaip nuvykti.

Naujoje mobilioje programėlėje pristatomos saugomos teritorijos, pateikiama aktuali informacija apie nacionalinius ir regioninius parkus, gamtos paveldo objektus. Čia galima rasti glaustą informaciją apie saugomų teritorijų lankytojų centrus, gamtos mokyklas, pažintinius ir mokomuosius takus, apžvalgos bokštus, kitus objektus lankytojams.

Mobiliosios aplikacijos vartotojas turi galimybę interaktyviomis nuorodomis pasiekti svarbią informaciją apie lankytojo bilietą, apie saugomų teritorijų produkto ženklo turėtojus, taip pat susipažinti su saugomose teritorijose vykstančių renginių kalendoriumi.

Programėlėje sudaryta galimybė pasirinkti kalbą – lietuvių arba anglų. Programėlė pritaikyta ir neįgaliesiems.

Kadangi mobilioji aplikacija neseniai paleista, gali pasirodyti tam tikrų klaidų. „Vartotojus prašome būti atlaidiems ir pastebėjus klaidas, siųsti pastabas el. paštu admin@vstt.lt“, – rašoma spaudos pranešime.

Mobili aplikacija „SAUgoma ir TAU“ buvo sukurta ES projekto „Saugomų vertybių pažinimas ir informacijos sklaida“ lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.