„Plačiajuosčio interneto“ prašymas nekeisti jos didmeninių sparčiojo plačiajuosčio ryšio paslaugų – pagrįstas

Ryšių reguliavimo tarnyba nusprendė, kad VšĮ „Plačiajuostis internetas“ prašymas nekeisti jos didmeninių sparčiojo plačiajuosčio ryšio paslaugų yra pagrįstas. Šias paslaugas įstaiga teikia vietovėse, kuriose kitos sparčiojo plačiajuosčio ryšio infrastruktūros nėra ar nėra konkurencijos teikiant šias paslaugas. Po šio RRT sprendimo suderinti tarifai dar turi būti pateikti viešajai konsultacijai.

 RRT nagrinėdama gautą prašymą nustatė, kad VšĮ „Plačiajuostis internetas“ perskaičiuodama savo tarifus vadovavosi jai galiojančiais reikalavimais.<br> 123rf nuotr.
 RRT nagrinėdama gautą prašymą nustatė, kad VšĮ „Plačiajuostis internetas“ perskaičiuodama savo tarifus vadovavosi jai galiojančiais reikalavimais.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-17 15:16

RRT nagrinėdama gautą prašymą nustatė, kad VšĮ „Plačiajuostis internetas“ perskaičiuodama savo tarifus vadovavosi jai galiojančiais reikalavimais.

„Įstaiga teigė, kad jos perskaičiuoti tarifai nesiskiria nuo patvirtintų paslaugų tarifų daugiau negu 10 procentų – mūsų tyrimas tai patvirtino“, – teigė RRT elektroninių ryšių reguliavimo grupės vadovė Jurga Grudzinskaitė-Gainovskė, aiškindama, kuo buvo grindžiamas sprendimas.

Valstybės plėtojamų viešųjų didmeninių sparčiojo plačiajuosčio ryšio paslaugų, teikiamų vietovėse, kuriose kitos sparčiojo plačiajuosčio ryšio infrastruktūros nėra ar nėra konkurencijos teikiant šias paslaugas, tarifų apskaičiavimo metodikoje įtvirtinta, jog paslaugų teikėjas ne vėliau kaip iki birželio mėnesio paskutinės darbo dienos pagal praėjusių kalendorinių metų duomenis apskaičiuoja paslaugų tarifus.

Vadovaujantis Valstybės plėtojamų viešųjų didmeninių sparčiojo plačiajuosčio ryšio paslaugų, teikiamų vietovėse, kuriose kitos sparčiojo plačiajuosčio ryšio infrastruktūros nėra ar nėra konkurencijos teikiant šias paslaugas, tarifų apskaičiavimo metodikos18 – 23 straipsnio nuostatomis, VšĮ „Plačiajuostis internetas“ su RRT suderintus tarifus privalo pateikti viešajai konsultacijai. Pasibaigus viešosios konsultacijos terminui, įstaiga privalo įvertinti gautas pastabas ir (ar) pasiūlymus, prireikus pakoreguoti tarifus ir juos pakartotinai derinti su RRT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.