Gausus vasaros derlius: pademonstravo, kaip ukrainiečiai sunaikino net devynis svarbius rusiškus taikinius

Dėl didelio tikslumo ginklų pranašumo ir sumaniai sukurtų žvalgybinių bei ugnies kontūrų Ukrainos kariuomenė laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose vykdo tikrą masinį rusų kariuomenės naikinimą.

 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Specialiųjų operacijų pajėgų vadovybė paskelbė demonstracinį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti sėkmingi okupacinių pajėgų karinės technikos ir personalo naikinimo veiksmai Bachmuto srityje.<br> lrytas.lt mont.
 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Specialiųjų operacijų pajėgų vadovybė paskelbė demonstracinį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti sėkmingi okupacinių pajėgų karinės technikos ir personalo naikinimo veiksmai Bachmuto srityje.<br> lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 11:24 AM

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Specialiųjų operacijų pajėgų vadovybė paskelbė demonstracinį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti sėkmingi okupacinių pajėgų karinės technikos ir personalo naikinimo veiksmai Bachmuto srityje.

Pažymima, kad viskas, kas parodyta vaizdo įraše, buvo nufilmuota per nedidelį laiko tarpą, per kurį didelio tikslumo tolimojo nuotolio ginklais buvo sunaikinti 9 priešo taikiniai. Tarp sunaikintų objektų – kai kurios elektroninės kovos sistemos, priešo šarvuočiai ir artilerija.

Tarp paveiktų taikinių ypatingas dėmesys skiriamas priešo elektroninio karo priemonėms. Pavyzdžiui, sistema „Triada-2“ buvo sunaikinta kartu su operatoriais. Šios sistemos paskirtis, rusų šaltinių duomenimis, – slopinti palydovinį ryšį (greičiausiai įskaitant palydovinę navigaciją). Nuo 2018 m. ši sistema praėjo valstybinius bandymus Rusijos Federacijoje ir ribotais kiekiais pradėta tiekti okupacinei kariuomenei.

Taip pat buvo sunaikinta dar viena rusiška elektroninės kovos sistema – „Leer-2“, kuri iš tikrųjų yra fronto sistema, skirta tiek radioelektroninei žvalgybai vykdyti, tiek kliūtims kurti.

„Leer-2“ yra mobili techninio valdymo, elektroninio imitavimo ir elektroninių kontrpriemonių sistema, sukurta šarvuoto automobilio „Tigr-M 4x4“ pagrindu.

Kitas tikrai sėkmingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų vaizdo įraše užfiksuotas epizodas – sunaikinta radarų sistema „P-18 Malachit“, kurią priešas bandė įrengti netoli fronto linijos.

Sunaikinus priešo elektroninės kovos stotis (jos trukdo veikti ir bepiločiams), vaizdo įraše matomas priešo artilerijos ir šarvuotosios technikos tikslinio naikinimo procesas. Visų pirma, didelio tikslumo smūgiais buvo sunaikinta MLRS „Grad“, taip pat haubica „D-30“. Vaizdo įraše taip pat užfiksuotas grupinio taikinio – iš karto keturių automobilių stovėjimo aikštelėje susirinkusių BMP tipo pėstininkų transporterių – sunaikinimas.

Pažymėtina, kad vaizdo įraše parodyti Ukrainos kariuomenės didelio tikslumo ginklų naudojimo rezultatai rodo, kad už to slypi sunkus koordinuotas darbas.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.