Ukrainiečiai skelbia „sugavę“ naują rusišką techniką – vieną moderniausių ir pajėgiausių Rusijos dronų

Ukraina antradienį pranešė, kad, naudodama priešlėktuvinį trikdymo ginklą, „sugavo“ vieną iš moderniausių ir pajėgiausių Rusijos žvalgybinių dronų.

 „Eleron T-16“ bepiločio orlaivio sistema gali būti naudojama ir žvalgybai, ir puolimui – su amunicija, sumontuota ant po sparnais.
 „Eleron T-16“ bepiločio orlaivio sistema gali būti naudojama ir žvalgybai, ir puolimui – su amunicija, sumontuota ant po sparnais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 7:30 PM

Remdamasis Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos pranešimu, leidinys „Militarnyj“ pranešė, kad 15-ojo mobiliojo pasienio apsaugos dalinio kariai panaudojo priešdroninę sistemą, kuri sėkmingai numušė retą Rusijos droną „Eleron T-16“.

Naujausią droną Ukrainos kariai numušė Charkovo srityje. Tai pirmas patvirtintas tokio tipo drono praradimas.

„Eleron T-16“ pakilimo svoris yra apie 20 kg, jis gali gabenti 5–6 kg naudingojo krovinio, įskaitant po sparnu esančias tvirtinimo vietas. Jo aerodinaminė konfigūracija panaši į Izraelyje pagaminto drono „Orbiter 3b“ aerodinaminę konfigūraciją.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.