Ukrainiečiai sunaikino retą rusišką sistemą – sukėlė įspūdingą sprogimą

Reta rusiška sistema „UR-77“ buvo sunaikinta netoli Marjinkos miesto Donecko srityje, praneša „Defense Express“.

Ukrainos pajėgos mūšio lauke sėkmingai sunaikino dar vieną rusišką savaeigę išminavimo sistemą „UR-77 Meteorit“.<br>Wikimedia commons, ekrano nuotr., Lrytas.lt mont.
Ukrainos pajėgos mūšio lauke sėkmingai sunaikino dar vieną rusišką savaeigę išminavimo sistemą „UR-77 Meteorit“.<br>Wikimedia commons, ekrano nuotr., Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 8:54 AM

Ukrainos pajėgos mūšio lauke sėkmingai sunaikino dar vieną rusišką savaeigę išminavimo sistemą „UR-77 Meteorit“, dar vadinamą „Zmei Gorynich“. Sistemą sunaikino 79-oji atskiroji oro pajėgų brigada.

Remiantis pranešimais, rusiška „UR-77“ sistema buvo sunaikinta netoli Marjinkos miesto Donecko srityje. Tikėtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos apleistą priešo minų šalinimo automobilį pribaigė susprogdindamos jį iš bepiločio orlaivio numestomis granatomis.

Jau pirmoji granata sukėlė galingą ir įspūdingą sprogimą, o tai rodo, kad rusai savo sistemą „UR-77 Meteorit“ paliko visai ne tuščią, rašo „Defense Express“.

Šis incidentas labai primena, koks pavojus gresia būnant arti šių išminavimo mašinų, kai jos veikia. Vienas dronų smūgis gali sunaikinti ir pačią karinę techniką, ir viską, kas yra netoliese.

Pasak „Oryx“, nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios okupantai neteko mažiausiai 30 tokios karinės technikos vienetų, 17 iš jų Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiėmė kaip trofėjus.

„UR-77 Meteorit“ – tai sovietinė minų šalinimo mašina, sukurta savaeigės haubicos „2S1 Gvozdika“ pagrindu. „UR-77“ skirta kovos sąlygomis kurti praėjimus prieštankiniuose minų laukuose. Sprogmenimis sukurto praėjimo plotis siekia iki 6 metrų, o ilgis – 80–90 metrų.

Tačiau reikėtų paminėti, kad okupantai „UR-77“ sistemas naudoja ne tik pagal paskirtį, bet ir smogdami civiliniams taikiniams fronto zonoje, teigia „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.