Vyriausybė nustatė moksliniams tyrimams skirto etilo alkoholio lengvatos taikymo tvarką

Trečiadienį Vyriausybės posėdyje buvo pritarta Finansų ministerijos siūlymui nustatyti nuo naujųjų metų numatomos lengvatos etilo alkoholiui, skirtam moksliniams tyrimams, taikymo tvarką. Šiuo pokyčiu Akcizų įstatyme siekiama prisidėti prie šalies ekonomikos ir konkurencingumo sveikatos technologijų, biotechnologijų ir inovacijų rinkoje skatinimo.

Trečiadienį Vyriausybės posėdyje buvo pritarta Finansų ministerijos siūlymui nustatyti nuo naujųjų metų numatomos lengvatos etilo alkoholiui, skirtam moksliniams tyrimams, taikymo tvarką.<br>123rf asociatyvinė nuotr.
Trečiadienį Vyriausybės posėdyje buvo pritarta Finansų ministerijos siūlymui nustatyti nuo naujųjų metų numatomos lengvatos etilo alkoholiui, skirtam moksliniams tyrimams, taikymo tvarką.<br>123rf asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Aug 16, 2023, 1:50 PM

Akcizų įstatyme nuo 2024 m. sausio 1 d. nustatyta lengvata etilo alkoholiui, naudojamam medicinos priemonių gamybos procesuose, jeigu galutiniame produkte nėra alkoholio, o Vyriausybė trečiadienį nustatė šios lengvatos taikymo tvarką.

Numatoma, kad akcizų lengvatos taikymo tvarka remtųsi šiuo metu galiojančia leidimų išdavimo tvarka, nustatyta Nedenatūruoto ir denatūruoto etilo alkoholio pardavimo ir leidimų pirkti nedenatūruoto etilo alkoholio, leidimų pirkti ir (ar) naudoti denatūruotą etilo alkoholį išdavimo taisyklėse.

Siekiant užtikrinti tinkamą minėtos lengvatos taikymo įgyvendinimą ir kontrolę, bus nustatyta, kad ūkio subjektas, norintis gauti leidimą pirkti nedenatūruoto etilo alkoholio medicinos priemonės, kurios galutiniame produkte nėra etilo alkoholio, gamybai kartu su paraiška ir numatomos gaminti produkcijos techniniais dokumentais Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui pateiktų patvirtinimą, kad galutiniame produkte nebus etilo alkoholio.

Akcizų įstatyme, siekiant teisinio aiškumo, nustatyta, kad nuo akcizų atleidžiamos į kitą ES valstybę narę išgabenamos arba eksportuojamos akmens anglys, koksas, lignitas ir šildymui skirtos durpės, todėl numatyta įgalioti Valstybinę mokesčių inspekciją nustatyti akcizų, sumokėtų už šias akcizais apmokestinamas prekes, grąžinimo tvarką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.