Gyrėsi be reikalo: rusai sunaikino savo pačių „nenugalimą“ tanką

Pranešama, kad Rusijos kareiviai Ukrainos pietinėje Zaporožės srityje susprogdino savo pažangiausią operatyvinį tanką, rašo „Defence Blog“.

Apgadintas rusų tankas „T-90M Proryv“.<br>„Defense Express“ iliustracinė nuotr.
Apgadintas rusų tankas „T-90M Proryv“.<br>„Defense Express“ iliustracinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 9:35 AM

Rusijos kareiviai pasidalijo dronu nufilmuota medžiaga, kurioje teigiama, kad jie pataikė į tanką „M-55S“ su bepiločiu orlaiviu „Lancet“, populiariai vadinamu „dronu kamikadze“.

Su Rusija susijusiuose „Telegram“ kanaluose paskelbtoje filmuotoje medžiagoje tariamai matyti, kaip „Lancet“ dronas kamikadzė praskrenda ir pataiko į Ukrainos karių naudojamą slovėnų tanką „M-55S“, tačiau, „Defence Blog“ teigimu, iš tiesų tai buvo apleistas rusiškas tankas „T-90M“.

Modernų Rusijos tanką „T-90M“  galima lengvai atpažinti iš kelių vizualinių skirtumų, įskaitant 125 mm lygiavamzdę modernizuotą patranką „2A46M-5“ ir grotinius šarvus gale.

Matyt, Rusijos kariškiai nusprendė sunaikinti paliktą tanką, kad jis nepatektų į ukrainiečių karių rankas, arba „Lancet“ operatorius padarė klaidą, teigia „Defence Blog“.

Valstybinė Rusijos žiniasklaida „T-90M Proryv“ pavadino pažangiausia šarvuota kovine mašina „T-90“ pagrindinių kovos tankų šeimoje ir labiausiai tinkama šiuolaikiniam karui dėl visapusiškos šarvuotosios apsaugos, aukščiausios klasės itin automatizuoto ugnies valdymo ir didesnio patvarumo.

Duodamas interviu prorusiškiems kariniams tinklaraštininkams Vladimiras Putinas sakė, kad vadinamoji „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje patvirtino, jog „T-90M Proryv“ yra geriausias pasaulyje pagrindinis kovos tankas.

„Šiandien galime pasakyti, kad „T-90M Proryv“ yra geriausias pasaulyje tankas. Vos tik jis priartėja prie pozicijų, niekam nelieka jokių galimybių. Jis šaudo didesniu atstumu ir tiksliau nei kiti tankai. Jis taip pat turi geresnę apsaugą“, – teigė V.Putinas.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.