Nauja Rusijos taktika: į mūšio lauką siunčia savižudžius šarvuočius

Per mūšius dėl Spirnės kaimo rytų Ukrainoje rusų pajėgos bent du kartus panaudojo sprogmenų prikimštus savižudžius šarvuočius, vykdydamos puolamąsias operacijas prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, praneša „Defense Express“.

Daugiafunkcis šarvuotasis transporteris „MT-LB“.<br>Wikimedia commons asociatyvinė nuotr.
Daugiafunkcis šarvuotasis transporteris „MT-LB“.<br>Wikimedia commons asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-24 20:47, atnaujinta 2023-08-24 20:48

Abiem atvejais savižudės mašinos judėjo priekyje rusų šarvuočių kolonų, tačiau juos abu kartus atrėmė Ukrainos gynybos pajėgos, šių epizodų detalėmis dalijosi OSINT analitikas socialiniame tinkle „Twitter“.

Pirmą kartą, pasak jo, toks savižudis šarvuotis mūšio lauke pasirodė 2023 m. liepos 23 d. Tai buvo daugiafunkcis šarvuotis „MT-LB“ su sprogstamuoju užtaisu, važiavęs kolonos priekyje, o paskui jį važiavo 5 tankai. „MT-LB“ ir du rusiški tankai „T-80BV“ buvo sunaikinti, kiti trys tankai buvo apgadinti ir atsitraukė.

Kitą kartą ši taktika buvo pritaikyta rugpjūčio 7 d. Spirnės kaimo šturmui. Šį kartą rusai savižudžio šarvuočio užduočiai atlikti pasirinko pėstininkų transporterį „BMP-1“, paskui jį sekė daugiau tankų ir kovos mašinų „BMP-2“.

Ir šįkart Ukrainos kariams pavyko neutralizuoti rusų savižudį ginklą bei sunaikinti dar tris tankus ir apgadinti vieną „BMP-2“. Rusų tikslas perimti Spirnės kontrolę nebuvo pasiektas.

Anot „Defense Express“, šios savižudės mašinos galėjo būti panaudotos kaip jaukas arba kaip improvizuotas ginklas, siunčiamas priekyje kolonos, bandant pasiekti ir pataikyti į Ukrainos įtvirtintas gynybos linijas.

Bet kuriuo atveju, tokių savižudžių mašinų atsiradimo rytinėse fronto linijose dinamika rodo, kad rusai plečia jų panaudojimą regione, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.