Laiko planavimas: programėlės, padėsiančios susidėlioti efektyvią ir maksimaliai produktyvią dienotvarkę

Kai vasaros metu leidžiame sau atsipalaiduoti ir priprantame prie lėtesnio gyvenimo tempo, jai pasibaigus suintensyvėję darbai daugeliui tampa iššūkiu. Kaip ir kiekvienas ilgalaikis įprotis, laiko planavimas tampa įprastu gebėjimu, kai jį nuolat praktikuojame, o kai apleidžiame – tenka prarastą įgūdį prisiminti iš naujo. „Samsung Electronics Baltics“ produktų treneris Andrius Mateika dalijasi keliomis programėlėmis, kurios padės rudens laikotarpiu lengviau planuoti darbingas bei efektyvias dienas.

„Samsung Electronics Baltics“ produktų treneris Andrius Mateika dalijasi keliomis programėlėmis, kurios padės rudens laikotarpiu lengviau planuoti darbingas bei efektyvias dienas.<br> „Samsung“ nuotr.
„Samsung Electronics Baltics“ produktų treneris Andrius Mateika dalijasi keliomis programėlėmis, kurios padės rudens laikotarpiu lengviau planuoti darbingas bei efektyvias dienas.<br> „Samsung“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2023, 3:12 PM

Darbų sąrašas – puiki pradžia

Visi turime nesibaigiančių reikalų, kuriuos turime atlikti darbe ir kitose savo gyvenimo srityse. Blogiausia vieta, kur galite kaupti tuos darbus – tai jūsų mintys. Taip tiesiog keliate sau nerimą: atsitiktinėmis akimirkomis prisiminsite, kad kažką turėjote padaryti, ir tas prisiminimas sukels bereikalingą paniką.

„Todoist“ yra puiki darbų sąrašo programėlė, tinkama daugeliui žmonių. Ją galima įdiegti iš esmės bet kuriame įrenginyje, o tai reiškia, kad jūsų darbų sąrašas visada bus pasiekiamas. Programėlė leidžia sistemingai užsirašinėti užduotis, joms priskirti atlikimo terminus, rūšiuoti užduotis pagal projektus ar net peržiūrėti projektą naudojant iš Japonijos kilusį planavimo įrankį – „Kanban“ lentą.

Tačiau jums nereikia rūpintis šiomis papildomomis funkcijomis, jei nenorite – tai puikus pradinis taškas tiems, kuriems tiesiog reikalingas patogus darbų sąrašas. „Darbų sąrašą tvarkyti paprasta net ir į išmaniuosius telefonus integruotose programėlėse. Pavyzdžiui, svarbius įvykius pasižymėję „Google Calendar“ programėlėje, galėsite ne tik juos patogiai sekti, bet ir gausite priminimus savo pranešimų juostoje“, – teigia A. Mateika.

Programėlė, apimanti viską

Jei nesibaidote sudėtingesnių daugiafunkcių technologijų ir ieškote efektyvaus laiko planavimo sprendimo – išbandykite „ClickUp“. „Tai yra debesų kompiuterijos pagrindu veikianti bendradarbiavimo ir projektų valdymo priemonė, tinkama visų dydžių ir pramonės šakų įmonėms ar individualiam naudojimui“, – teigia A. Mateika.

Šios programėlės naudotojai gali priskirti komentarus ir užduotis konkretiems komandos nariams arba komandos narių grupėms. Komentarai ir užduotys gali būti pažymėti kaip išspręsti arba vykdomi, arba naudotojai gali sukurti pasirinktines būsenas. Veiklos sraute rodomos užduotys, kai jos sukuriamos ir užbaigiamos realiuoju laiku.

Tai dar ne viskas – produktų treneris pasakoja, jog programėlė siūlo daugiau nei 100 būdų, kaip automatizuoti pasikartojančias užduotis, komentarus ar būsenas. Be to, su ja galite ne tik planuoti, bet ir fiksuoti savo laiką, praleistą prie tam tikros užduoties, arba nuspėti, kiek laiko truks kiekviena projekto tvarkaraštyje numatyta užduotis.

Ilgalaikių įpročių formavimas

Naudodami „HabitNow“ programėlę (veikia „Android“ operacinėje sistemoje), galite formuoti ir stebėti kasdienius, savaitinius ar mėnesinius įpročius, taip pat pridėti pasikartojančias ir vienkartines užduotis.

Programėlė leidžia nustatyti, kokiomis dienomis norite, kad kiekvienas įprotis kartotųsi, ar norite, kad jums būtų primenama jį atlikti. Šis sprendimas ypač naudingas, kai norite išsiugdyti ilgalaikius teigiamus įpročius. Programėlėje galėsite stebėti savo progresą bėgant laikui, o matydami trokštamus rezultatus tampant realybe – neprarasti motyvacijos.

Pagalbininkai idėjų generavimui

Akimirksniu visame pasaulyje išpopuliarėjusi dirbtinio intelekto programa „ChatGPT“ yra galinga naujų idėjų generavimo priemonė. Pasak A. Mateikos, „programos esmė paprasta – įrašyti kylančius klausimus ar aprašyti užduotis dirbtiniam intelektui – ir laukti atsakymo. Kita vertus, išgauti reikiamus atsakymus pavyksta ne kiekvienam“.

Tad laikydamiesi šių šešių patarimų, galėsite išnaudoti visas „ChatGPT“ galimybes ir išlaisvinti savo kūrybiškumą. Nepamirškite apibrėžti savo tikslo, naudoti atvirus klausimus, priimti atsitiktinumą kaip naudingą informaciją, permąstyti ir performuoti klausimus, naudoti užuominas ir įvertinti savo idėjas. Naudodamiesi šiais patarimais, galėsite efektyviau generuoti naujas idėjas ir atrasti novatoriškus sprendimus, kurie padės pasiekti savo tikslus.

Nesvarbu, ar kuriate užrašus, ar rengiate idėjų generavimo sesiją, ar planuojate, ar darote ką nors itin kūrybiško, „Coggle“ programa padės vizualizuoti savo idėjas. Tai internetinė programa, skirta minčių žemėlapiams ir srautų diagramoms kurti ir bendrinti. Atlikti pakeitimai iš karto bus rodomi visų prie projekto prisijungusių kolegų naršyklėse, kad ir kurioje pasaulio vietoje jie būtų.

Greitai bei efektyviai atlikti darbus gali padėti ir tam tikros inovatyvių išmaniųjų telefonų funkcijos. „Pavyzdžiui, „Galaxy Fold5“ išmanusis telefonas transformavo kasdienį produktyvumą, pasitelkdamas itin didelį ekraną. Įrenginyje įdiegta kelis langus vienu metu leidžianti atverti „Multi Window“ funkcija įgalina efektyvų įvairių užduočių atlikimą vienu metu, o „S-Pen Fold Edition“ rašiklis suteikia dar geresnę rašymo bei užrašų kūrimo patirtį“ – sako A. Mateika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.