Pokalbių robotas „ChatGPT“ gebės atpažinti balsą

Itin populiarų pokalbių robotą „ChatGPT“ sukūrusi bendrovė pranešė, kad šioje dirbtinio intelekto platformoje atsiras naujų funkcijų.

Itin populiarų pokalbių robotą „ChatGPT“ sukūrusi bendrovė pranešė, kad šioje dirbtinio intelekto platformoje atsiras naujų funkcijų.<br>123rf iliustr.
Itin populiarų pokalbių robotą „ChatGPT“ sukūrusi bendrovė pranešė, kad šioje dirbtinio intelekto platformoje atsiras naujų funkcijų.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

2023-09-26 12:27

Iki šiol robotas atpažindavo tik ranka įrašytą tekstą, tačiau, pasak kompanijos „OpenAI“, mokamų paslaugos versijų naudotojai galės kalbėtis su robotu ir netgi „parodyti“ jam, apie ką kalbama.

„Balsas ir vaizdas suteikia daugiau būdų pasitelkti „ChatGPT“ jūsų gyvenime, – pirmadienį pareiškė „OpenAI“. – Keliaudami nufotografuokite lankytiną vietą ir gyvai pasikalbėkite apie tai, kuo ji įdomi.“

Tarp kitų naujųjų funkcijų panaudojimo pavyzdžių – galimybė parodyti robotui šaldytuvo turinį ir gauti receptų pasiūlymus. Taip pat esą būtų galima nufotografuoti vaiko matematikos namų darbus ir sulaukti pagalbos sprendžiant uždavinius.

Kaip teigiama, naujovės ateinančiomis savaitėmis taps pasiekiamos „ChatGPT Plus“ ir „Enterprise“ naudotojams. Negana to, „OpenAI“ sako, kad jos galiausiai pasieks „Apple“ ir „Google“ išmaniųjų telefonų operacines sistemas.

„ChatGPT“ kūrėjo teigimu, naujųjų funkcijų vystymo procese buvo bendradarbiaujama su balso aktoriais, kad pokalbiai būtų tikroviškesni.

Dirbtinio intelekto programos išpopuliarėjo praėjusių metų pabaigoje, „ChatGPT“ pademonstravus gebėjimą pagal trumpas nuorodas sugeneruoti rašinėlius, eilėraščius ir pokalbius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.