Pranešama, kad rusai numušė vieną pažangiausių savo naikintuvų

Pranešama, kad Rusijos priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė vieną iš pažangiausių naikintuvų, naudojamų Rusijos oro ir kosminėse pajėgose.

 Pranešama, kad Rusijos priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė vieną iš pažangiausių naikintuvų, naudojamų Rusijos oro ir kosminėse pajėgose: „Su-35“.<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
 Pranešama, kad Rusijos priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė vieną iš pažangiausių naikintuvų, naudojamų Rusijos oro ir kosminėse pajėgose: „Su-35“.<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 8:36 AM

Rusijos propagandistas Ilja Tumanovas savo populiariame kanale „Fighterbomber“ patvirtino, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos neteko dar vieno modernaus naikintuvo „Su-35“.

Oficialiai dar nepatvirtintais duomenimis, „Su-35“ buvo numuštas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį virš Tokmako, per draugiškos ugnies incidentą.

Bazinis „Su-35“ yra panašus į „Su-27“, tačiau turi naują skaitmeninę skrydžio valdymo sistemą „fly-by-wire“, trimačius traukos vektoriaus variklius ir patobulintus variklius „AL-41F1S“, kurių kiekvienas sukuria maždaug po 14 500 kg traukos jėgą.

Viršgarsinis naikintuvas ginkluotas 30 milimetrų pabūklu, turi 12 ginkluotės tvirtinimo taškų ir gali aptikti taikinius daugiau kaip 400 kilometrų atstumu, o jo radaras vienu metu gali sekti iki 30 taikinių. Naikintuvo veikimo nuotolis be degalų papildymo viršija 3500 kilometrų.

Sunkiosios klasės, tolimojo nuotolio, daugialypės paskirties vienvietis naikintuvas išvysto didžiausią 2400 kilometrų per valandą greitį, panašų į F-22 „Raptor“, o jo veikimo nuotolis dideliame aukštyje siekia 3600 kilometrų.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.