Britų žvalgyba: tikimybė, kad rusai tikrai numušė savo pačių moderniausią naikintuvą, yra didžiulė

Tai penktasis lėktuvo „Su-35S“ – pažangiausio Rusijos kovinio reaktyvinio lėktuvo, kuris yra plačiai naudojamas – praradimas.

 Tai penktasis lėktuvo „Su-35S“ – pažangiausio Rusijos kovinio reaktyvinio reaktyvinio lėktuvo, kuris yra plačiai naudojamas – praradimas.<br> Stopkadras
 Tai penktasis lėktuvo „Su-35S“ – pažangiausio Rusijos kovinio reaktyvinio reaktyvinio lėktuvo, kuris yra plačiai naudojamas – praradimas.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 12:09 PM, atnaujinta Oct 5, 2023, 12:20 PM

Labai tikėtina, kad 2023 m. rugsėjo 28 d. Rusijos oro gynybos pajėgos virš Tokmako – maždaug 20 km už dabartinės fronto linijos – tikrai numušė vieną iš savo daugiafunkcinių kovinių reaktyvinių lėktuvų „Su-35S Flanker M“, praneša JK gynybos žvalgyba.

Nors nuo invazijos pradžios Rusija prarado apie 90 stacionarių orlaivių, tai tikriausiai tik penktasis lėktuvo „Su-35S“ pažangiausio plačiai naudojamo Rusijos kovinio reaktyvinio lėktuvo – praradimas.

Vietovė yra svarbi, nes Tokmakas yra smarkiai įtvirtintas miestas, kuriame dažnai būna įsikūręs rusų štabas, vadovaujantis vienam iš aktyviausių fronto linijos sektorių.

Šios vadavietės paprastai saugomos specialiomis trumpojo ir vidutinio nuotolio oro gynybos sistemomis. Jos beveik neabejotinai yra labai aukštos parengties – nes Ukraina vykdo veiksmingus tolimojo nuotolio smūgius į tokias vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.