Perspėja: Rusija mėgins išnaudoti įvykius Izraelyje tam, kad apjuodintų Ukrainą

Rusijos propaganda skuba išnaudoti Izraelio ir „Hamas“ grupuotės karą savo reikmėms.

 Izraelio policininkai Sderote (Pietų Izraelyje) tikrina iš „Hamas“ paimtus ginklus, 2023 m. spalio 8 d.<br> Sipa press / Scanpix nuotr.
 Izraelio policininkai Sderote (Pietų Izraelyje) tikrina iš „Hamas“ paimtus ginklus, 2023 m. spalio 8 d.<br> Sipa press / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-10 08:22, atnaujinta 2023-10-10 08:50

Rusijos propagandos kanalai skleidžia netikras naujienas apie tai, kad „Hamas“ prieš Izraelį naudoja ginklus iš Ukrainos. Teigiama, kad Izraelio kariai sulaikė kovotojus su Ukrainos prieštankiniais granatsvaidžiais. Tai skelbdama Rusijai bando įrodyti, kad Ukraina negali sukontroliuoti gaunamų ginklų ir vykdo ginklų prekyba su teroristais.

Bet Izraelio žiniasklaidoje šios informacijos nėra.

„Rusijos propagandistai platina vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, teroristinės grupuotės „Hamas“ atstovai demonstruoja Ukrainos ginklus. Arabiškai teigiama, kad būtent Ukraina pardavė Vakarų ginklus teroristams. Vaizdo įrašas trunka tik 12 sekundžių ir kelia daug abejonių“, – sakoma Ukrainos gynybos ministerijos koordinuojamo „Karinės žiniasklaidos centro“ pranešime.

Pažymima, kad ukrainiečiai negalėjo to padaryti, nes Vakarų partneriai atidžiai stebi tiekiamus ginklus ir karinę techniką. Ukrainos valdžia spėja, kad vaizdo įrašą paskubomis nufilmavo vienas iš Rusijos informacinių operacijų centrų.

„Tokiu būdu rusai bando teisintis ir sukurti iliuziją, kad nėra susiję su „Hamas“ teroristais. O mes žinome apie aukšto rango Rusijos pareigūnų susitikimus su teroristinės organizacijos lyderiais ir nariais“, – pažymi centras.

Portalas "Defense Express" taip pat rašo, kad Ukrainos gynybos ministerijos gynybos žvalgyba pranešė, jog Rusijos vyriausioji žvalgybos valdyba jau perdavė "Hamas" teroristams užgrobtus Jungtinėse Valstijose ir Europos šalyse pagamintus ginklus. Pagal Rusijos planą vykdomas ir kitas žingsnis - melagingai apkaltinti Ukrainos karius, kad jie reguliariai parduoda vakarietiškus ginklus teroristams.

Šių klastočių pagrindu Vakarų žiniasklaidoje bus rengiami "demaskuojantys straipsniai" ir "tyrimai", kurie yra Kremliaus dezinformacijos kampanijos dalis, teigia ukrainiečiai. Kad kaltinimai būtų įtikinamesni, Rusijos specialiosios tarnybos ketina pasinaudoti atitinkamais neseniai į Maskvą pabėgusio Ukrainos pasienio tarnybos išdaviko, vyresniojo leitenanto Ruslano Syrovskio komentarais.

Šia provokacija siekiama diskredituoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir visiškai sustabdyti Vakarų partnerių karinę pagalbą Rusijos užpultai valstybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.