1 mlrd. eurų Lietuvos ekonomikai: viešųjų elektroninių paslaugų saugumui stiprinti – 8 mln. eurų

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia papildomą kvietimą stiprinti Lietuvos institucijų teikiamų viešųjų paslaugų saugumą, kuriant inovatyvius skaitmeninius sprendimus ir priemones. Juo numatyta paskirstyti 8 mln. eurų elektroninės atpažinties priemonėms diegti.

 Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia papildomą kvietimą stiprinti Lietuvos institucijų teikiamų viešųjų paslaugų saugumą, kuriant inovatyvius skaitmeninius sprendimus ir priemones.<br> EIMIN nuotr.
 Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia papildomą kvietimą stiprinti Lietuvos institucijų teikiamų viešųjų paslaugų saugumą, kuriant inovatyvius skaitmeninius sprendimus ir priemones.<br> EIMIN nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 10:04 AM

„Lietuvoje teikiamų skaitmeninių viešųjų paslaugų pažangos rodikliai beveik du kartus viršija Europos Sąjungos vidurkį. Būdami tarp pirmaujančių šalių, turime užtikrinti šių paslaugų saugumą ir kokybę bei patogumą vartotojams. Tad šio papildomo kvietimo lėšomis stiprinsime skaitmeninę valstybę ir skatinsime diegti inovatyvias, patikimas ir saugias elektroninės atpažinties technologijas“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pagal šią priemonę iki 4 mln. eurų bus skiriama projektams įgyvendinti Sostinės regione ir iki 4 mln. eurų Vidurio ir vakarų Lietuvos regione. Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma yra 1,5 mln. eurų.

Galimi pareiškėjai – valstybės informacinės sistemos ar valstybės registro valdytojai ir tvarkytojai, o projektų partneriai – viešieji juridiniai asmenys.

„Norime paskatinti šiomis investicijomis diegti elektroninės atpažinties priemones, tokias kaip balso ar atvaizdo panaudojimas ir kt. Šie inovatyvūs sprendimai galėtų užtikrinti saugesnį asmens tapatybės nustatymą ir palengvinti naudojimąsi viešosiomis paslaugomis“, – sako Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Paraiškas galima teikti Centrinei projektų valdymo agentūrai (CPVA) iki 2024 m. metų vasario 29 d.

Išsamios kvietimo sąlygos skelbiamos Europos Sąjungos investicijų tinklalapyje.

Elektroninė atpažintis – tai elektroninių asmens tapatybės duomenų, kuriais nurodomas konkretus fizinis ar juridinis asmuo, naudojimo procesas. Prie asmens tapatybės duomenų priskiriami ir biometriniai duomenys (pvz., piršto antspaudas, akies rainelė, balsas).

Lietuvos ekonomikai stiprinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos paskelbs priemonių kvietimų, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų. Apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Priemonė „Naudojimosi elektroninės atpažinties priemonėmis skatinimas“ įgyvendinama 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.