Ukrainiečiai sukūrė pažangią šiuolaikinio karo priemonę

Ukraina sukūrė kompaktišką elektroninės žvalgybos sistemą „ETER“. Apie tai pranešė Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministras Michailas Fiodorovas.

 „ETER“ – tai kompaktiškas krypties ieškiklių rinkinys, skirtas aptikti priešo signalus iš radijo stočių, bepiločių orlaivių ir elektroninės kovos sistemų.<br> M. Fiodorovo nuotr.
 „ETER“ – tai kompaktiškas krypties ieškiklių rinkinys, skirtas aptikti priešo signalus iš radijo stočių, bepiločių orlaivių ir elektroninės kovos sistemų.<br> M. Fiodorovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2023, 11:57 AM

„ETER“ – tai kompaktiškas krypties ieškiklių rinkinys, skirtas aptikti priešo signalus iš radijo stočių, bepiločių orlaivių ir elektroninės kovos sistemų. Ši sistema padės Ukrainos kariuomenei aptikti priešo elektroninės ginkluotės (EW) sistemas ir skraidinti dronus saugiu maršrutu.

Be to, tokia sistema gali padėti veiksmingiau kovoti su EW sistemomis, aptikti priešo pozicijas ir artilerijos buvimo vietą, taip pat daryti poveikį taikiniams.

„ETER“ sistema yra modulinė – o tai leidžia greitai pakeisti sugadintus komponentus. Pranešama, kad atskiri Gynybos pajėgų padaliniai jau naudoja šį ukrainiečių kūrinį.

„ETER“ yra tik viena iš unikalių technologijų, kurias ukrainiečiai sukūrė siekdami veiksmingiau priešintis ir gelbėti žmonių gyvybes. Jei ir jūs turite idėjų ar projektų gynybos srityje, pateikite juos per „Brave1“ platformą“, – rašė M. Fiodorovas.

Lapkričio pradžioje buvo pranešta ir apie Ukrainoje kuriamą kitą EW sistemą – šarvuotajai technikai skirtą „Piranha AVD 360“.

Sistema aplink karo mašiną sukuria iki 600 metrų skersmens apsauginį kupolą. Sistemos veikiami priešo kvadrakopteriai ar dronai kamikadzės negali priimti operatorių komandų ir perduoti duomenų. Nutrūkus ryšiui su operatoriumi, dronas pakimba ore ir avariniu būdu nusileidžia arba nevaldomai nukrenta.

Parengta pagal „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.