Vilniaus rajono savivaldybė patyrė kibernetinę ataką Tiriama, ar nenutekėjo asmens duomenys

Šią savaitę Vilniaus rajono savivaldybėje dėl įvykdytos kibernetinės atakos sutriko kai kurių informacinių sistemų veikla. Savivaldybės svetainė nepasiekiama jau kelias dienas.

Šią savaitę Vilniaus rajono savivaldybėje dėl įvykdytos kibernetinės atakos sutriko kai kurių informacinių sistemų veikla.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šią savaitę Vilniaus rajono savivaldybėje dėl įvykdytos kibernetinės atakos sutriko kai kurių informacinių sistemų veikla.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 2:51 PM, atnaujinta Dec 7, 2023, 2:53 PM

„Pirmadienį įvykdyta ataka prieš Vilniaus rajono savivaldybės administracijos duomenų serverius. Savivaldybės administracijos pasiekiamumas kurį laiką yra ir bus apribotas.

Informacija apie incidentą perduota Nacionaliniam kibernetinio saugumo centrui prie Krašto apsaugos ministerijos bei informuotos kitos atsakingos institucijos. Savivaldybės administracija, bendradarbiaudama su jomis, daro viską, kad kuo greičiau atnaujintų įprastą veiklą.

Gyventojams susisiekiant su administracijos skyriais, seniūnijomis, šiuo metu gali būti trikdžių. Atsiprašome už nepatogumus“, – pirmadienį savo „Facebook“ paskyroje paskelbė savivaldybė.

Savivaldybės mero Roberto Duchnevičiaus teigimu, šiuo metu tiriamos visos su ataka susijusios aplinkybės ir ar buvo pasiekti asmenų duomenys.

„Šiuo metu atliekamas tyrimas ir dėl galimo darbuotojų ir gyventojų asmens duomenų nutekėjimo. Savivaldybė bendradarbiauja su Valstybės duomenų apsaugos inspekcija, informacija perduota Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui“, – skelbia savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.