Prie Avdijivkos rusai paliko apleidę retą šarvuotį

Po mūšių prie Avdijivkos rusų okupantai paliko retą ratinį šarvuotį „BTR-90 Rostok“. Vienas toks apleistas šarvuotis buvo pastebėtas sunaikintoje rusiškos karinės technikos kolonoje.

 Po mūšių prie Avdijivkos rusų okupantai paliko retą ratinį šarvuotį „BTR-90 Rostok“.<br> Stopkadras
 Po mūšių prie Avdijivkos rusų okupantai paliko retą ratinį šarvuotį „BTR-90 Rostok“.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-11 20:13

Vaizdo įrašą su sunaikinta ir apgadinta užpuolikų technika paskelbė 110-osios atskirosios mechanizuotosios brigados vadas Marko Bezručko.

Apleistas rusų „BTR-90“ buvo pastebėtas Donecko srities Krasnohorivkos kaimo teritorijoje. Be to, sprendžiant iš filmuotos medžiagos, šalia šarvuočio yra smarkiai apgadintas šarvuotis „АМN-590951“.

Verta paminėti, kad rusai savo šarvuotąjį transporterį paliko laikinai okupuotoje teritorijoje, todėl jie gali bandyti evakuoti jį remontui ir grąžinimui į tarnybą. Pirmą kartą šios karo mašinos fronte buvo pastebėtos šių metų spalį.

Apie „BTR-90 Rostok“

„BTR-90“ tapo pirmuoju Rusijos sukurtu šarvuotuoju transporteriu po TSRS žlugimo. „Gorkio automobilių gamykla“ sukurta mašina pirmą kartą buvo parodyta 1994 m. Serijinę gamybą tuo metu buvo planuojama pradėti iki 2011 m., mašinų gamykloje „Arzamas“.

Tačiau 2011 m. Rusijos gynybos ministerija atsisakė pirkti „BTR-90“ – nes buvo peržiūrėta Sausumos pajėgų ginkluotės koncepcija ir pradėtas kurti konceptualiai naujas ratinis šarvuotis.

„Rostok“, kurio pagaminta labai nedaug, ginkluotas 30 mm automatiniu pabūklu „2А42“, 30 mm automatiniu granatsvaidžiu „AGS-17“, 7,62 mm kulkosvaidžiu „PKT“ ir 4 raketomis „Konkurs“.

Kovinės transporto priemonės dugnas yra V formos, todėl pasižymi didesne apsauga nuo minų. Palyginti su sovietiniais „BTR-80“, „BTR-90“ šarvai buvo gerokai sustiprinti.

Bendras karo mašinos svoris – 22 tonos. Ekipažo skyriuje telpa 7 kariai ir 3 žmonių įgula. „BTR-90“ operacinis nuotolis – 800 kilometrų, 510 arklio galių variklis užtikrina maksimalų 100 kilometrų per valandą greitį keliu ir 12 kilometrų per valandą greitį forsuojant vandens kliūtis.

Parengta pagal „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.