Europos atvirų duomenų tyrime Lietuva – 7-oje vietoje

Kasmetiniame Europos duomenų portalo tyrime Lietuva šiemet pakilo net šešiomis pozicijomis ir užėmė rekordinę 7-ą vietą tarp 35 šalių, skelbia Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM).

 Kasmetiniame Europos duomenų portalo tyrime Lietuva šiemet pakilo net šešiomis pozicijomis ir užėmė rekordinę 7-ą vietą tarp 35 šalių, skelbia Ekonomikos ir inovacijų ministerija.<br> 123rf iliustr.
 Kasmetiniame Europos duomenų portalo tyrime Lietuva šiemet pakilo net šešiomis pozicijomis ir užėmė rekordinę 7-ą vietą tarp 35 šalių, skelbia Ekonomikos ir inovacijų ministerija.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2023, 1:10 PM

„Lietuvos pasiekta 7-a vieta viršijo net Vyriausybės plane numatytus lūkesčius. Tai aukščiausias mūsų šalies pasiekimas šioje srityje. Jis rodo, kad einame teisingu keliu, stiprindami skaitmeninę valstybę, nes atviri duomenys – ypač svarbus ekonomikos pagrindas. Skaičiuojama, kad praktinis duomenų panaudojimas 2026 m. gali siekti 1,71 proc. nacionalinio BVP“, – pranešime spaudai cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Nurodoma, kad Lietuva didžiausią pažangą padarė atvirų duomenų poveikio srityje – iš 12 vietos pakilome į 8-ąją – ir duomenų kokybės srityje – iš 13 vietos pakilome į 9-ąją.

Ne ką mažesnė pažanga padaryta ir nacionalinio atvirų duomenų portalo srityje – iš 10 pozicijos pakilome į 7-ą. Be to, Lietuva visose srityse viršija ES vidurkį. Labiausiai (21 proc.) Lietuva jį viršija atvirų duomenų poveikio srityje.

Atvirų duomenų politiką ir jos praktinį įgyvendinimą vertinančiame tyrime Lietuva aplenkė tokias valstybes kaip Airija, Italija, Slovėnija, Danija, Norvegija ir Čekija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.