Įamžino, kaip ukrainiečiai sunaikino šią retą rusišką sistemą – dėl nuopelnų kare ji turi ypatingą pravardę

Rusai tvirtina, kad elektroninės kovos sistema „Triada-2“ gali trikdyti palydovinį ryšį ir net išjungti palydovus tiesiogiai nuo Žemės paviršiaus. Be to, rusų propagandistai jai priskyrė „pergalę“ prieš palydovų tinklą „Starlink“ – ir praminė „Starlink palydovų žudike“. Tačiau žinant, kaip Rusija perdėtai sureikšmina savo ginklų galimybes, galima suabejoti jų taktinėmis ir techninėmis savybėmis, rašo „Defense Express“.

Atvirųjų šaltinių, ekrano nuotr., lrytas.lt mont.
Atvirųjų šaltinių, ekrano nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 2:14 PM, atnaujinta Jan 9, 2024, 2:15 PM

Ukrainos specialiųjų operacijų (SSO) pajėgų daliniai paskelbė Donecko sektoriuje aptikę ir likvidavę retą rusišką elektroninės kovos sistemą „Triada-2“ – taip teigiama SSO pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Facebook“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iojo atskirojo specialiosios paskirties pulko operatyvininkai aptiko šią rusišką elektroninės kovos sistemą vietovėje vykdydami žvalgybą.

Nustatę priešo taikinio koordinates, Specialiųjų operacijų pajėgų operatoriai nukreipė į jį ginkluotųjų pajėgų raketinio dalinio ugnį. Dėl tikslaus ugnies smūgio sistema „Triada-2“ buvo visiškai sunaikinta.

„Triada-2“, dar žinoma kaip „Triada-2.3“, yra reta ir labai įslaptinta Rusijos elektroninės kovos sistema, sukurta Rusijos gynybos ministerijos Maskvos centriniame mokslinių tyrimų institute Nr. 46. Sistemos „Triada-2“ paskirtis, kaip teigia rusų šaltiniai, yra slopinti palydovinį ryšį.

Nuo 2018 m. ši sistema praėjo valstybinius bandymus Rusijos Federacijoje ir buvo pradėta ribotais kiekiais tiekti okupacinei kariuomenei. O jau 2019 m. pavasarį sistema „Triada-2“ buvo aptikta okupuotos Luhansko srities teritorijoje, rašo „Defense Express“.,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.