Mažyčiu dronu pribaigė „geriausią pasaulyje“ rusų tanką

Naudodamos mažą FPV droną Ukrainos pajėgos Chersono regione sunaikino modernų Rusijos tanką „T-90M Proryv“.

 Naudodamos mažą FPV droną Ukrainos pajėgos Chersono regione sunaikino modernų Rusijos tanką „T-90M Proryv“.<br> Stopkadras.
 Naudodamos mažą FPV droną Ukrainos pajėgos Chersono regione sunaikino modernų Rusijos tanką „T-90M Proryv“.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2024, 11:27 AM

Remiantis „Militarnyj“ pranešimais, šią operaciją atliko 124-osios atskirosios teritorinės gynybos brigados operatoriai.

Prieš šią misiją rusų tankas jau buvo nebemobilus – tai matyti vaizdo įraše, kuriame užfiksuota, kaip užsidegė „T-90M“ variklis. Tačiau Ukrainos pajėgos nusprendė pribaigti rusų tanką panaudojant droną kamikadzę – ir taip užkertant bet kokią galimybę jį susigrąžinti ar suremontuoti.

„T-90M“ yra vienas moderniausių Rusijos tankų, pradėtas naudoti tik 2020 m. Šios kovos mašinos gavo iš esmės naują bokštelį ir galingesnį variklį. Tankai buvo aprūpinti nauju daugiakanaliu taikikliu, leidžiančiu naudoti ginklus bet kuriuo paros metu.

Rusijos žiniasklaidoje šis tankas reklamuojamas kaip vienas geriausių pasaulyje, pabrėžiant jo įspūdingą šarvuotą apsaugą. Tačiau Ukrainos karinės pajėgos dar kartą pademonstravo savo gebėjimus neutralizuoti šį pažangų tanką, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.