Į rusų rankas pateko nauja Ukrainos raketa

Pranešama, kad į Rusijos rankas pateko dalinai išlikusi naujoji ukrainietiška sparnuotoji raketa „Neptun“.

Pranešama, kad į Rusijos rankas pateko dalinai nepažeista nauja ukrainietiška sparnuotoji raketa „Neptun“.<br>Stop kadras.
Pranešama, kad į Rusijos rankas pateko dalinai nepažeista nauja ukrainietiška sparnuotoji raketa „Neptun“.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2024, 8:46 AM

Pasak naujienų agentūros „Militarnyj“, netoli Azovo jūros krantų Rusijos Rostovo srityje buvo rasta nukritusi ukrainietiška sparnuotoji raketa „Neptun“.

Tiksli raketos kritimo į jūrą vieta tebėra neaiški, todėl sudėtinga nustatyti galimą raketos taikinį ar misiją, kurios dalimi ji buvo. Gali būti, kad ši raketa atliko tam tikrą vaidmenį vykdant smūgius prieš taikinius Kryme. Tačiau norint pasiekti Azovo jūrą, raketai būtų reikėję prasibrauti pro Rusijos oro gynybos sistemas.

Neaiškumų kelia tai, ar surasta raketa yra originali priešlaivinės sparnuotosios raketos „R-360 Neptun“ versija, ar modifikuotas variantas, skirtas antžeminiams taikiniams.

UNIAN duomenimis, orginali raketos „R-360“ versija sveria 870 kg, jos kovinės galvutės svoris – 150 kg, paleidimo nuotolis – iki 280 km, o greitis – apie 900 km/val.

Apie modifikuotą raketos versiją žinoma mažiau, tačiau anonimu likęs Ukrainos gynybos ministerijos pareigūnas teigė, kad modifikuotos „Neptun“ veikimo nuotolis yra apie 400 km, o naudingoji apkrova – apie 350 kg.

Parengta pagal „Defence Blog“ ir kitus šaltinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.