Mįslingi sprogimai Kryme: Ukrainos karinių oro pajėgų vadas paaiškino, kam priklauso Belbeko oro uostas

Sausio 31 d. Belbeko kariniame oro uoste laikinai okupuotame Kryme įvyko galingas sprogimas. Apie sprogimus pranešta ir kitose laikinai okupuoto Krymo dalyse.

 Sausio 31 d. Belbeko kariniame oro uoste laikinai okupuotame Kryme įvyko galingas sprogimas. Apie sprogimus pranešta ir kitose laikinai okupuoto Krymo dalyse.<br> Stopkadras
 Sausio 31 d. Belbeko kariniame oro uoste laikinai okupuotame Kryme įvyko galingas sprogimas. Apie sprogimus pranešta ir kitose laikinai okupuoto Krymo dalyse.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 1:39 PM

Sausio 31 d. apie 15.50 val. netoli Sevastopolio ir Sakų miestų pasigirdo galingi sprogimai. Liudininkai taip pat pranešė apie sprogimus Hvardiskėje ir šūvius Feodosijoje.

Pasak leidinio „Krymo vėjas“, virš Hvardiskės gyvenvietės Simferopolio rajone danguje buvo matyti dūmai.

Apie 17 val. okupantai į dangų pakėlė aviaciją, kad „apsisaugotų nuo smūgių į aerodromus“.

Paskelbus oro pavojaus signalą, Belbeko kariniame aerodrome laikinai okupuotame Kryme įvyko galingas sprogimas. Vėliau, remiantis liudininkų pasakojimais, buvo pranešta, kad karinio aerodromo link važiuoja ugniagesių automobiliai ir greitosios pagalbos automobiliai.

Belbeko kariniame aerodrome įsikūrusi Rusijos karinių oro ir kosmoso pajėgų bazė, kurioje dislokuotas 27-osios mišrios aviacijos divizijos 38-asis naikintuvų aviacijos pulkas. Šis aviacijos pulkas valdo orlaivių parką, kurį sudaro naikintuvai „Su-27“ ir naujausi daugiafunkciniai naikintuvai „Su-30SM“.

Įdomu tai, kad aukšto rango Ukrainos vadovybėje būta užuominų apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalyvavimą smūgiuose okupuotame Kryme.

„Ar žinote apie 204-osios Sevastopolio taktinės aviacijos brigados egzistavimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgose?“ – savo „Telegram“ kanalo žinutėje rašė Ukrainos karinių oro pajėgų vadas Mykola Oleščukas.

„Vadinasi, jo pagrindinė bazė yra Belbeko aerodromas! Ukrainos aviatoriai tikrai grįš namo į gimtąjį aerodromą. O kol kas ačiū visiems, prisidėjusiems prie Krymo išvalymo nuo rusų!“ – rašė jis.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.