Skelbiama, kad dar vienas rusų karo laivas nukeliavo garsiąja kryptimi – štai kuo jis buvo pagarsėjęs

„Ukrainos kariuomenė likvidavo Rusijos Juodosios jūros laivyno raketinį laivą „Ivanovec“, pranešė Ukrainos vyriausioji žvalgybos valdyba“, – savo „Telegram“ kanale rašo naujienų šaltinis „NEXTA“.

 ShipSpotting nuotr. / Stopkadras
 ShipSpotting nuotr. / Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 3:19 PM, atnaujinta Feb 1, 2024, 3:28 PM

Anot jo, ukrainiečiai praneša, kad „Ivanovec“ laivagalis buvo smarkiai apgadintas ir laivas nuskendo.

Raketinis laivas „Ivanovec“ žiniasklaidoje buvo dažnai minimas praėjusių metų liepą, kai jis dalyvavo naujos viršgarsinės priešlaivinės rusų raketos „P-270 Moskit“ bandymuose. Buvo skelbiama, kad taikiniui surasti raketa naudoja aktyvųjį radaro ieškiklį, o jos didžiausias veikimo nuotolis siekia iki 120 km.

Raketa sveria apie 3,95 tonos, o jos kovinė galvutė – 300 kg. Jos konstrukcija pasižymi konstrukcija, leidžiančia staigiai keisti trajektoriją, kas padeda apeiti taikinio gynybą. Skelbiama, kad priartėjusi prie taikinio, „Moskit“ sumažina skrydžio aukštį iki maždaug 7 metrų, todėl priešraketinėms sistemoms sunku ją perimti.

„Ivanovec“ yra „Tarantul“ klasės („Projektas 1241.1M“) laivas – tai yra Rusijos raketinių korvečių klasė. Kaip rašo „Navy Recognition“, „Ivanovec“ yra nedidelis, bet labai pajėgus karo laivas, skirtas pakrančių gynybos užduotims.

Jo keliamoji galia – apie 550 tonų, o greitis gali siekti iki 35 mazgų (65 km/h). Be raketų „Moskit“ laivas apginkluotas 76 mm pabūklu „AK-176M“, dviem 30 mm artimos paskirties ginklų sistemomis „AK-630M“ ir kita ginkluote.

Rusija kol kas jokių komentaro dėl skelbiamo laivo nuskandinimo nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.