JAV jūrų pėstininkai gauna naują kovinę mašiną

Bendrovė „BAE Systems“ paskelbė, kad JAV jūrų pėstininkų korpusui pristatė pirmąją reprezentacinę bandomąją mašiną, skirtą naujojo „Amphibious Combat Vehicle“ (ACV-30) varianto su 30 mm pabūklu bandymams.

 Bendrovė „BAE Systems“ paskelbė, kad JAV jūrų pėstininkų korpusui pristatė pirmąją reprezentacinę bandomąją mašiną, skirtą naujojo „Amphibious Combat Vehicle“ (ACV-30) varianto su 30 mm pabūklu bandymams.<br> „BAE Systems“ nuotr.
 Bendrovė „BAE Systems“ paskelbė, kad JAV jūrų pėstininkų korpusui pristatė pirmąją reprezentacinę bandomąją mašiną, skirtą naujojo „Amphibious Combat Vehicle“ (ACV-30) varianto su 30 mm pabūklu bandymams.<br> „BAE Systems“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 2:07 PM, atnaujinta Feb 14, 2024, 2:09 PM

Kaip pažymi bendrovė, ši nuo 2018 m. projektuojama ir kuriama mašina žada padidinti desantinių jūrų pėstininkų veiksmingumą ir efektyvumą, kartu išlaikant dėmesį naujovėms ir gebėjimui prisitaikyti prie kintančių grėsmių.

„ACV-30“ – trečiasis ACV šeimos transporto priemonių variantas – pasižymi stabilizuota vidutinio kalibro nuotolinio valdymo bokštelio sistema, kurią gamina „Kongsberg“. Ši sistema ne tik užtikrina reikiamą letalumą ir apsaugą, bet ir maksimaliai padidina karių talpą ir naudingąją apkrovą, kartu užtikrindama įgulos saugumą. Pašalinus senųjų bokštelių pabūklų sistemų erdvės apribojimus, „ACV-30“ leidžia efektyviau gabenti karius ir vežti svarbiausią įrangą, o sumažinus svorį padidėja mobilumas.

Įgyvendindama savo įsipareigojimą siekti „Force Design 2030“ prioritetų, „BAE Systems“ bendradarbiavo su strateginiais partneriais, įskaitant „Iveco Defence Vehicles“ ir „Kongsberg“, iš siekė sukurti kovinį pajėgumą, kurį ateityje bus galima technologiškai patobulinti ir taip atremti kylančias grėsmes.

„BAE Systems“ jau pradėjo gaminti „ACV Personnel“ (ACV-P) ir „ACV Command and Control“ (ACV-C) variantus. Be to, bendrovė projektuoja ir kuria „ACV“ remontinį variantą (ACV-R), kuris užtikrins tiesioginę lauko paramą, techninę priežiūrą ir remontą visai ACV transporto priemonių šeimai, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.