Paskelbė, kiek nuostolių Avdijivkoje patyrė Rusija

„Avdijivkos kryptyje Ukrainos gynėjai savo drąsa, atkaklumu ir didvyriškumu padarė priešui didžiulių nuostolių ir sunaikino nemažą rusų okupantų rezervą, kurį jie planavo panaudoti kituose fronto rajonuose puolamiesiems veiksmams“, – teigia Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų Tavrijos operatyvinės strateginės grupės vadas Aleksandras Tarnavskis.

 Ukrainos šarvuotasis pėstininkų transporteris šaudo į Rusijos pozicijas netoli Avdijivkos 2023 m. balandžio 28 d.<br>AP / Scanpix nuotr.
 Ukrainos šarvuotasis pėstininkų transporteris šaudo į Rusijos pozicijas netoli Avdijivkos 2023 m. balandžio 28 d.<br>AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2024, 8:59 AM

Pasak jo, Avdijivkos gynybinės operacijos aktyviajame etape (nuo 2023 m. spalio 10 d. iki 2024 m. vasario 17 d.) priešo nuostoliai siekė:

  • Personalo: 47 186 asmenys;
  • Tankų: 364;
  • Artilerijos sistemų: 248;
  • Šarvuočių: 748;
  • Orlaivių: 5.

„Dėkojame kiekvienam kariui už jų atsparumą, drąsą ir didvyriškumą. Už kiekvieną sunaikintą okupantą. Už kiekvieną sudegusį tanką ir šarvuotąją mašiną“, – pridūrė Tarnavskis.

Mūšiai dėl Avdijivkos

Rusijos kariuomenė pradėjo Avdijivkos puolimą spalio pradžioje. Vėliau Trečioji šturmo brigada patvirtino, kad buvo perdislokuota į Avdijivkos rajoną, kad sustiprintų Ukrainos gynybą. Gynėjai parodė filmuotą medžiagą iš miesto ir pažymėjo, kad mūšiai šiame fronte buvo sudėtingesni nei Bachmute.

Vasario 16 d., Tavrijos operatyvinės strateginės grupės vadas Aleksandras Tarnavskis pranešė apie sprendimą pasitraukti iš pozicijos „Zenit“ pietrytiniame Avdijivkos pakraštyje. Vėliau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis pareiškė, kad ukrainiečių kariai paliko miestą, idant išvengtų priešo apsupties.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažymėjo, kad sprendimas išvesti kariuomenę buvo teisingas ir profesionalus.

Pasak NATO karinio komiteto pirmininko Robo Bauerio, Avdijivka nėra didelis nuostolis, nes priešas sunaikino visą miesto infrastruktūrą, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.