Nuolaužos iš dangaus: per porą dienų Rusija prarado gana įspūdingą skaičių karinių lėktuvų

Ukrainos karinės oro pajėgos tęsia veiksmingą kampaniją prieš Rusijos taktinę aviaciją – vasario 19 d. rytą buvo numušti dar du priešo lėktuvai: bombonešis „Su-34“ ir naikintuvas „Su-35“. Pasak Karinių oro pajėgų vadovybės, abu jie buvo sunaikinti rytiniame sektoriuje.

 Du naikintuvai bombonešiai „Su-34“ ir vienas naikintuvas „Su-35“ (nuotraukoje) buvo perimti šeštadienio rytą per Rusijos oro antskrydžius<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
 Du naikintuvai bombonešiai „Su-34“ ir vienas naikintuvas „Su-35“ (nuotraukoje) buvo perimti šeštadienio rytą per Rusijos oro antskrydžius<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 2:00 PM

Ukrainos gynėjams pastaruoju metu labai sekasi – tai rodo vien per pastarąsias dvi dienas prarasti šeši rusų lėktuvai.

Vasario 18 d. buvo numuštas lėktuvas „Su-34“. Vasario 17 d. sudužo du bombonešiai „Su-34“ ir vienas naikintuvas „Su-35“. Pažymėtina, kad pastarasis sudužo maždaug už 70–120 km nuo dabartinės fronto linijos.

Sistema „Cospas-Sarsat“, atsakinga už pilotų buvimo vietos nustatymą ekstremaliųjų situacijų atvejais, užfiksavo incidentus netoli Amvrosijivkos Donecko srityje, taip pat Djakovo Luhansko srityje. Be to, vienas incidentas užfiksuotas Rusijos Federacijos teritorijoje, netoli Lysogorkos kaimo, rašo „Defense Express“.

Ukrainos generalinio štabo viršininkas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis šeštadienį pranešė, kad Ukrainos pajėgos Rytų fronte sėkmingai numušė tris Rusijos kovinius lėktuvus.

„Šį rytą susidūrusios su priešo atakomis naudojant valdomąją amuniciją prieš mūsų pozicijas Rytų fronte, Ukrainos oro pajėgos sunaikino tris Rusijos orlaivius: 2 „Su-34“ ir 1 „Su-35“. Dėkojame jums už jūsų darbą“, – pareiškė generolas O. Syrskis.

Rusijos kariniai tinklaraštininkai anksčiau buvo pranešę, kad Ukraina šiame regione arčiau fronto linijos dislokavo savo priešlėktuvinės gynybos sistemas.

Vėliau Keli Rusijos „Telegram“ kanalai patvirtino, kad Rytų Ukrainoje buvo pamuštas vienas iš jų naikintuvų „Su-35“. Remiantis pranešimais, „Su-35“ buvo prarastas per operacijas Avdijivkos rajone.

„... sėkmę Avdijivkoje aptemdė vieno „Su-35S“ praradimas šioje kryptyje. Pilotas liko gyvas“, – rašoma viename Rusijos karinės informacijos „Telegram“ kanale.

Ginčydami ankstesnius Ukrainos pusės teiginius dėl dviejų lėktuvų „Su-34“ ir vieno „Su-35“ numušimo, kai kurie su Kremliumi susiję Rusijos „Telegram“ kanalai naikintuvo „Su-35“ numušimą įvardijo kaip draugiškos ugnies incidentą.

Rusijos žiniasklaida tradiciškai pripažįsta savo kovinių orlaivių netektis tik tada, kai jie sudūžta Ukrainos kontroliuojamoje teritorijoje. Rusai dažnai bando nuslėpti savo nuostolius, priskirdama juos nelaimingiems atsitikimams arba savo oro gynybos sistemų klaidoms, rašo „Defence Blog“.

„Forbes“ teigimu, nuo plataus masto karo pradžios Rusija jau yra netekusi apie 30 iš 150 savo turimų „Su-34“ lėktuvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.