Ukrainiečiai pristatė atnaujintą savo pačių sukurtą karo mašiną – štai kokios naujovės laukia

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Oleksandras Pavliukas neseniai paskelbtame pranešime pristatė naujausios kartos šalyje sukurtą savaeigę 155 mm artilerijos sistemą „2S22 Bohdana“.

 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Oleksandras Pavliukas neseniai paskelbtame pranešime pristatė naujausios kartos šalyje sukurtą savaeigę 155 mm artilerijos sistemą „2S22 Bohdana“.<br> Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuotr.
 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Oleksandras Pavliukas neseniai paskelbtame pranešime pristatė naujausios kartos šalyje sukurtą savaeigę 155 mm artilerijos sistemą „2S22 Bohdana“.<br> Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2024, 10:45 AM

„Bohdana“ yra visiškai ukrainietiška naujovė, tarnaujanti mūsų daliniuose ir įrodžiusi, kad yra patikima, tiksli ir lengvai valdoma artilerijos sistema“, – sakoma pranešime.

O. Pavliukas pabrėžė, kad savaeigės artilerijos vieneto efektyvumas priklauso nuo gerai apmokyto personalo, turinčio ištobulintus įgūdžius.

„Nuolat rengiame mokymus ir įgūdžių tobulinimo pratybas, taip pat ir įvairiomis oro sąlygomis bei šaudymo intensyvumu. Pasirengimas yra raktas į mūsų personalo gyvybių išsaugojimą ir sėkmę mūšio lauke“, – pabrėžė vadas.

Modernizuota sistemos versija yra pagrįsta 8×8 važiuokle ir turi naują įgulos kabiną. Be to, į konstrukciją integruotas užtaisymo mechanizmas (angl. gun rammer), skirtas mechanizuoti sviedinių įdėjimą į pabūklą, padidinti šaudymo greitį, supaprastinti užtaisymo procesą ir užtikrinti stabilumą atliekant užtaisymo operacijas. Įtaisą sudaro sviedinių pakėlimo ir nuleidimo mechanizmas ir užtaisymo mechanizmas.

155 mm kalibro pabūklas pasižymi horizontalaus poslinkio kampu nuo -30 laipsnių iki +30 laipsnių ir vertikalaus poslinkio kampu nuo -5 laipsnių iki +65 laipsnių. Savaeigės artilerijos vieneto paruošimas iš transportavimo į kovinę padėtį ir atvirkščiai trunka vos 90 sekundžių. Didžiausias greitis – 80 km/val., o veikimo nuotolis – 700 km, todėl „Bohdana“ užtikrina ir mobilumą, ir operacinę ištvermę, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu